Muzika
muzika/3.08.2022.

Poznati finalisti Nagrade Milan Mladenović

muzika
  • Promo / dizajn Relja Bikić
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo / dizajn Relja Bikić

 

Regionalni žiri koji odlučuje o Nagradi Milan Mladenović 2022. preslušao je 219 pesama prijavljenih na konkurs i opredelio se za 45 polufinalista. Sada je izbor sveden na 12 kompozicija, koje su se svojim kvalitetom izdvojile i prokrčile put do finala Nagrade koja će u organizaciji Zadužbine Milana Mladenovića biti dodeljena četvrti put ove godine, 21. septembra, na Milanov rođendan.

Nakon glasanja žirija u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija) poznato je 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji.

Pesme koje su ušle u finale:

BRAT - Nataleé
DOMA - Dina Jashari
FATAMORGANA - Porto Morto
HODAJMO NA RUKAMA - Relej
KREĆEM SE - Proto Tip
LJUBIMO SE - Luka Rajić
OPET - Ljubičice
OPROSTITE, OPROSTITE, OPROSTITE - Šiza
PRJATUČKI (KDO BO REŠIL SVET) - Mrfy
RIJEČ - Seine
SAMO TI I JA - Sentineo
ZAVRTI ME - Šajzerbiterlemon

Nagrada Milan Mladenović ustanovljena je 2019. godine sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja. Dobitnik prve Nagrade koja je dodeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A", drugi laureat bila je grupa Dram 2020. sa pesmom ,,Daj mi sve", a treća Nagrada Milan Mladenović dodeljena je grupi Ana & The Changes za pesmu ,,Tu".

Dobitnici Nagrade Milan Mladenović biće nagrađeni statuetom Zadužbine i novčanom nagradom koja iznosi 3.000 evra, a poseban poklon dobiće i najinovativniji bubnjar ili bubnjarka - "Firchie Drums" doboš.


PROČITAJTE I: 

EKSKLUZIVNO: INTERVJU HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.