Muzika
muzika/20.09.2018.

Počinje sezona svirki u Starom Bitefu!

muzika
  • Promo
  • Promo
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Vasil Hadžimanov Band i Manivi, će 5. i 6. oktobra svojim nastupima otvoriti dušu Dorćola u klubu Soul Society-Stari Bitef, na skveru Mire Trailović, Beograd i svojim zvukom odjeknuti gradom najavljujući sve ono što dolazi u novoj sezoni svirki i koncerata u ovom prostoru sa stažom.  

Narednog vikenda, 12. i 13. oktobra Soul Society će biti domaćin četvrtog Indirekt Showcase Belgrade muzičkog festivala

Pored koncerata u Atom Akademiji i Dorćol Platzu, publika će moći da prisustvuje koncertima inostranih i domaćih INDIE bendova i u Soulu, gde će se 12. oktobra održati koncerti bendova IVATU (Rusija), Bullet for a Badman (Srbija), Vera Jonas Music (Mađarska).

13. oktobar je rezervisan za bendove Ichabod (Hrvatska), Passed (Mađarska) i Dingospo Dali (Srbija).   

VASIL

Petočlani sastav benda koji čine pijanista i kompozitor Vasil Hadžimanov, gitarista Branko Trijić, basista Miroslav Tovirac, bubnjar Peđa Milutinović i perkusionista i scat vokalista Bojan Ivković, Na klupskoj, festivalskoj, domaćoj i svetskoj sceni, već decenijama impresioniraju slušalačku publiku svojim vanserijskim performansom i fuzijom džeza, fanka, progresive i tradicionalnog zvuka Balkana. VH Band je 13. juna na letnjoj sceni Bitef Art Cafe-a predstaviio svoj sedmi po redu studijski album ''Lines in Sand''.
Album sadrži 12 pesama koje su snimljene uživo, u Binta Sound Studiju i u Rezidenciji nemačkog ambasadora u Beogradu. Snimanje i produkcija su povereni Marku Periću, koprodukcija Vasilu Hadžimanovu, dizajn Dejanu Mandiću, a izvršna produkcija Nataši Hadžimanov.

Na koncertu otvaranja kluba Soul Society Vasil Hadžimanov Band će svirati razne pesme iz svog bogatog muzičkog opusa, te će muzička publika moći da se provede uz nove i rane hitove jedne od najetabliranijih muzičkih grupa kod nas.

Očekuje se posebno veče jer ovaj muzički prostor, na Skveru Mire Trailović, Dorćol, slavi jubilej od osamnaest koncertnih sezona postojanja. Zbog tog i mnogo drugih razloga očekujte jednu evoluciju i renesansu zvuka u Soul Society, koja će početi sa koncertom Vasil Hadžimanov Band-a 5. oktobra.


Rezervacije na 063377420, karte iznose 450 dinara se kupuju na ulazu u Klub na veče koncerta.  


PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


MANIVI

U okviru druge, a subotnje, večeri otvaranja koncertne sezone u klubu Soul Society - Stari Bitef, publika će imati priliku i zadovoljstvo da uživa u celovečernjem nastupu jazz/soul grupe Manivi koju predvodi senzibilna i neponovljiva vokalistkinja i instrumentalistkinja Ivana Vukmirović Manivi.

Ivana Vukmirovic Manivi je jazz/soul kantautorka iz Beograda. 
2016. godine je objavila album prvenac "Manivi", pod okriljem renomirane izdavačke kuće ''Lampshade media''. Album se sastoji od devet numera na engleskom jeziku koje su u studiju uživo odsvirane. 
Kolaboracija sa vrsnim džez/soul muzičarima, kompatibilnim u muzičkom senzibilitetu, donela je ovom albumu raznolikost i nesvakidašnju lepotu. Ta interakcija se poput magije prenosi na publiku i to je i razlog zašto se za Manivi uvek traži karta više i uvek ponovo dolazi na njihove nastupe.Bend Manivi čine neki od najeminentnijih muzičara u regionu: Pedja Milutinović- bubanj (Vasil Hadžimanov band, Quzama, Shime Trio), Dragan Ćalina- klavijature (prof. klavira školovan na prestižnom konzervatorijumu u Amsterdamu) i Dejan Antović- bas (Balkanopolis, Octave Listner).

Manivi piše o socijalnim temama, o pritisku modernog doba, kao i o ljubavi i intimnosti. Njena muzika je mešavina pop zvuka, soul/funk-a sa primesama modernog jazz-a.
Pored autorskog materijala, Manivi bend će na svoj način izvoditi numere Erykah Badu, D'Angelo i Robert Glasper Miss Jill Scott, Thundercat, Hiatus Kaiyote... 

Početak sezone u Soul Society definitivno obećava evoluciju i renesansu zvuka!

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.