Muzika
muzika/21.05.2019.

Bora Dugić - 50 godina karijere

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaBora Dugić, proslavljeni srpski muzičar i virtuoz na fruli, proslaviće pedeset godina umetničkog rada na velikom koncertu 23. maja od 20h u Kombank dvorani.

Na ovom gala događaju narodnog stvaralaštva, pod nazivom "Kraljevi frule", nastupiće još dvojica vrhunskih muzičara: Teodosi Spasov (kaval, Bugarska) i Madalin Luka (panova frula, Rumunija). Koncert organizuje Dom omladine Beograda, uz pokroviteljstvo Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, a trojica majstora publici će se predstaviti svojim solo programima, ali i zajedničkim nastupom.

Povodom proslave retkog jubileja – 50 godina rada i 70 godina života, Bora Dugić kaže:

"Dešava se jedna lepa priredba 23. maja koja ujedno ima i lepo ime Kraljevi frule. Kraljevi frule su Madalin Luka iz Rumunije, Teodosi Spasov iz Bugarske (svetski svirač na kavalu) i moja malenkost, Bora Dugić na srpskoj fruli. Pratiće nas Kragujevački narodni orkestar Bobana Prodanovića i hor Collegium Musicum. To će biti jedna lepa priredba gde ćemo izvoditi sve ono najbolje što smo tokom karijere svirali. Biće i vokalne muzike, a ne samo instrumentalne. Dakle, pogrešićete ako te večeri ne budete bili sa nama."


PROČITAJTE I:

NAJAVLJEN 35. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL


Madalin Luka je rumunski umetnik nove generacije, koji donosi svež pristup tradicionalnom instrumentu – panovoj fruli. Tokom karijere hrabro se bavio različitim žanrovima – rumunskom tradicionalnom muzikom, klasičnom muzikom, džezom, world muzikom, a učestvovao je na brojnim festivalima i koncertima u Evropi,

Luka nije skrivao svoje uzbudjenje kada je najavljivao ovaj koncert: "Počastvovan sam što sam deo ovog velikog koncerta sa ovim sjajnim muzičarima. Veoma se radujem ovom konceptu gde su srpska, bugarska i rumuska muzika zajedno na jednom mestu. Repertoar koji ću ja svirati je tradicionalna rumunska muzika iz različitih delova zemlje.  Nadam se da će moja muzika dodirnuti dušu publike.".

Pored Dugića i Luke tu će biti i Teodosi Spasov, slavni bugarski džez muzičar koji svira kaval, jedan od najstarijih instrumenata u Evropi. Teodosi Spasov razvio je svoj jedinstveni stil sviranja instrumenta sintetizujući tradicionalni folklor sa džezom i klasičnom muzikom. Već decenijama gostuje širom Evrope, Azije, Bliskog istoka, Australije, Kanade i Sjedinjenih Država.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box