Muzika
muzika/24.10.2018.

Ašikovanje u Filharmoniji

muzika
  • Marko Đoković
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

 
Kako se „ašikuje“ u Beogradskoj filharmoniji, publika će čuti u petak 26. oktobra pod dirigentskom palicom Danijela Rajskina (Kolarac, 20 časova). Ljubav na bezbroj načina tema je ciklusa Ašikovanje, a sa Filharmonijom prvi put nastupa mlada holandska zvezda Simone Lamzma, violinistkinja čiji snimci obaraju rekorde na Jutjubu.Prvi u nizu ljubavnih koncerata počinje - intrigom! Zašto je Stenli Kjubrik odabrao da baš Fidelio bude lozinka za ulazak na tajni bal u svom poslednjem remek-delu Širom zatvorenih očiju, publici će biti jasnije nakon izvođenje Betovenove uvertire. Pored toga što nosi naziv njegove jedine opere, Fidelio je ime koje preuzima ženska junakinja prerušivši se u čuvara da bi spasila muža iz političkog zatvora.


PROČITAJTE I: 

DECENIJA BEZ BERGMANA

KONCERT - BISERA, GABI, MATIJA I VASIL

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Bartokov Violinski koncert je testament kompozitorove lјubavi prema mladoj violinistkinji Štefi Gejer kojoj je delo posvećeno, sa stavovima koji portretišu njene osobine. Beogradska publika će „u njenoj ulozi“ slušati sjajnu Simone Lamzmu, koja u svojoj biografiji već ima zabeležene nastupe sa najbolјim svetskim orkestrima. Simone je i Jutjub zvezda klasične muzike – njeno dirljivo izvođenje muzike iz filma Šindlerova lista, preslušalo je gotovo 13 miliona ljudi.

Drugi deo koncerta predstavlja Veberovu uvertiru Eurijantu  i lјubavni četvorougao prepun intriga, dok program zaokružuje Štrausov Kavalјer s ružom koji donosi priču o lјubavi između zrele žene i mlađeg muškarca. Radoznala publika koja bi želela da „ašikuje“ sa Filharmonijom, može kupiti ulaznice za stajanje koje će biti u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19 časova na blagajni Kolarca.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.