Muzika
muzika/2.10.2018.

Koncert - Bisera, Gabi, Matija i Vasil

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media


Koncert velikih zvezda jugoslovenske muzičke scene Bisere Veletanlić, Gabi Novak i najznačajnijih regionalnih džez pijanista Matije Dedića i Vasila Hadžimanova biće održan 16. novembra u velikoj sali Kombank dvorane.Bisera Veletanlić spada u red najoriginalnijih pevačica na Balkanu. U svojoj bogatoj muzičkoj karijeri snimila je veliki broj nezaboravnih pesama koje su obeležile čitav period. Između ostalog dobitnica je „Nišvilove“ nagrade za životno delo.

Gabi Novak, jedna je od najpoznatijih pevačica hrvatske muzičke scene sa karijerom dužom od 50 godina, koju je obeležila velikim hitovima, interpretacijama vrhunskih kompozicija njenog pokojnog supruga Arsena Dedića i mnogobrojnim festivalskim nastupima širom regiona.

Vasil Hadžimanov i Matija Dedić dvojica su svetski priznatih džez pijanista i kompozitora, sa dugogodišnjim i veoma uspešnim muzičkim karijerama, sa bogatim diskografijama i mnoštvom osvojenih priznanja i nagrada.

Ova dva vrhunska umetnika u sebi nose gene svojih predaka koji su, svako na svoj način, obeležili muzičke prostore Balkana.


PROČITAJTE JOŠ:

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.