Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/16.08.2022.

Beograd: Razotkrivanje vremeplova

vizuelne-umetnosti
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

U ponedeljak, 22. avgusta, u 19 sati, u Galeriji nauke i tehnike SANU  biće otvorena izložba „Beograd: razotkrivanje vremeplova" autora dr um. Dušana Nađevića.

Na izložbi će biti predstavljeno četrnaest lokacija u jezgru Beograda, koje se kroz savremene fotografije transponuju u crteže načinjene po uzoru na fotografije tih istih lokacija tokom druge i treće decenije 20. veka. Za tu svrhu upotrebljeni su crteži Luke M. Mladenovića, poznatog crtača i grafičara i jednog od najznačajnijih hroničara međuratnog Beograda.

Upotrebom tehnika virtuelne i proširene realnosti izabrane lokacije „ožive" i bivaju obogaćene dodatnim sadržajem i zanimljivostima. Oživljavanje-transformacija od fotografije do crteža  ostvaruje se upotrebom tableta, jednostavnim usmeravanjem istih uređaja na eksponat-marker i QR kod, uz mogućnost da i posetilac svojim mobilnim uređajem na isti način doživi pomenutu transformaciju.

Publika će moći da pogleda izložbu u Galeriji nauke i tehnike SANU do 12. septembra.


PROČITAJTE I:

"BEOGRADSKI AKVAREL" LJUBICE KUBURE

SAN NEOLITSKE NOĆI U NOVOM SADU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.