Teatar
teatar/4.04.2021.

Dragičeviću nagrada Nebojša Glogovac

teatar
  • JDP
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Danas / Foto: JDP

 

Glumcu Miodragu Dragičeviću je povodom Dana Jugoslovenskog dramskog pozorišta uručena nagrada „Nebojša Glogovac“ za izuzetnu umetničku kreaciju mladog glumca, koja je ove godine dodeljena prvi put.

Dragičeviću je nagrada „Nebojša Glogovac“ pripala za ulogu Kaspara u istoimenoj predstavi, za koju je dobio i godišnju nagradu JDP, nagradu za lepotu govora, kao i nagradu „Branka i Mlađa Veselinović“ Fondacije JDP za najbolje glumačko ostvarenje na sceni JDP u 2019. i 2020. godini.

„Sa ove scene lakŠe je goviriti tuđe reči, ali šta reći nego hvala. Nagrada koja nosi Nebojšino ime prvi put pripada meni. Imao sam sreće da sam delio kadar sa Glogijem, rekao mi je jednom dobar si mali, radićemo velike stvari zajedno, a nikad više nismo radili zajedno. Glogi hvala ti što si verovao u mene“, poručio je Dragičević nakon uručenja nagrade.

Povodom Dana JDP uručene su godišnje nagrade za režiju predstave „Putujuće pozorište Šopalović“ Jagošu Makoviću i za režiju predstave „Kaspar“ Milošu Loliću.

Godišnjom nagradom nagrađeni su i glumci Milan Marić, Marko Janketić, Nataša Ninković, Milena Vasić, Predrag Miki Manojlović, Jasna Đurić, Sanja Marković, Ljubomir Bandović i Anita Mančić.

Za originalnu muziku i poseban umetnički doprinos u predstavi „Lorencačo“ nagrađena je Anja Đorđević, za kostim  i poseban muzički doprinos u istoj predstavi nagrađana je Mari Marković Milojev, za scenografiju i poseban umetnički doprinos predstavi „Mnogo buke ni oko čega“ nagrađen je Gorčin Sultanović, ista nagrada za doprinos predstavi „Kaspar“ pripala je Jasmini Holbus, dok je Periša Perišić nagrađen za dramaturgiju i poseban umetnički doprinos predstavi „Kaspar“.

Godišnje nagrade za izuzetan doprinos visokim standardima poslovanja kuće dobili su zaposlena u administraciji Ružica Savić, suflerka Dragana Anđelković, šef stolarske radionice Miroslav Korićanin, audio-video tehničar David Žan Mark Srbljin i tehnički producent Dejan Matekal.

Prošle godine zbog pandemije nije obeležen Dan JDP.


PROČITAJTE I:

>INTERVJU, VLASTA VELISAVLJEVIĆ: ŠARM SE NE LAŽIRA

>JDP O ODLASKU VLASTE VELISAVLJEVIĆA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.