Muzika
muzika/23.10.2018.

Vrhunske svirke u Soul Society-Stari Bitef

muzika
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Kultni klub Soul Society-Stari Bitef na Dorćolu početkom oktobra otvorio je svoja vrata, a serija sjajnih svirki se zahuktava. Pred nama je sjajan soul/jazz/r&b vikend! 

Petak 26. oktobar: Lady Jelena i Bend 

Petak 26. oktobar u Soulu, u Starom Bitefu, je rezervisan za zvezdu swing jazz popa, kantautorku Lady Jelenu sa njenim Bendom. Jelena je svojim hitovima vrtoglavom brzinom privukla stotine hiljada slušalaca i pratilaca na youtube, pa su njene "Nikola" i "Watermellon love" postale deo svakodnevice mnogim ljubiteljima zvuka i kinky tekstova.Odrastanje u Belgiji i vreme provedeno na studijama u Londonu, su spojil njen Balkanski duh sa zapadnom kulturom koja je podsticala na slobodu izrazavanja. 
U saradnji sa članovima benda koji čine Aleksandar Dragutinović (bas), Andrej Martinović (klavijature), i Petar Zorkić (perkusije), Jelena nastavlja da širi repertoar njenim duhovitim pesmama.

Jelenin repertoar je sastavljen od njenih autorskih pesama, kuriozitetnih obrada, a mogu se prepoznati i neki džez standardi. Takođe se mogu čuti pesme iz starih crtanih filomova koje su je inspirisale da se bavi muzikom. 

Jelena Petošević a.k.a. Lady Jelena se sasvim slucajno našla u svetu muzike i ostala tu jer je shvatila da rečima, glasom, i muzikom, može da nasmeje, rastuži, uzbudi, i naljuti. Tako da očekujte sjajnu muziku, uz obilje emocije i umetnički performans!

Poslušajte jedan od najslušanijih Jeleninih singlova “Watermelon love”.

 

Subota 27. oktobar: Robert Glasper Belgrade Experiment 

Ako niste čuli onda ne smete propustiti! Neverovatni osmočlani bend naše soul/jazz/r&b scene, Robert Glasper Belgrade Experiment nastupiće u subotu 27. oktobra u Starom Bitefu u Soul Society. Četiri vokala i četvoro instrumentalista se ističu magijom koju prave, kojom su impresionirali i samog Roberta Glaspera na master klasu koji je održao u Beogradu prošle godine.


PROČITAJTE JOŠ:

KONCERT - BISERA, GABI, MATIJA I VASIL

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Bend čine:
Katarina Kočetova – klavijature, vokal, studentkinja klavira i kompozicije u Beču (KK TRIO, Oktatonik…)
Bogdan Đurđević– bubanj, muzička škola Stanković. (Zemlja Gruva…)
Milena Jancurić – flauta, alumnistkinja Berklee koledža
Ivan Radivojević– trubač ( IRIE FM, Zemlja Gruva…)
Boris Šainović – bas ( Schime Trio…)
Gorica Šutić – vokal, studentnkinja jazz odseka FMU 
Milica Dobrić - vokal, studentkinje jazz odseka FMU( Ethno Jazz Orchestra… ) 
Ana Protulipac – vokal ( IRIE FM, BEYONCE TRIBUTE BAND…)TRIBUTE TO ROBERT GLASPER/ EXPERIMENT & BLACK RADIO / BRINGING THE VOICES OF ERYKAH BADU, JILL SCOTT, BILAL, LEDISI, LALAH HATHAWAY, MESHEL NDEGEOCELLO, MUSIQ SOULCHILD, CHRISETTE MICHELE

Dinamična soul/jazz/r&b žurka, uz sastav talentovanih akademskih jazz muzičara nove generacije, će vam i ovog puta u Starom Bitefu u Soul Society zagrejati dušu. Vrelo subotnje veče 27. oktobra biće posebno kao i uvek sa beogradskim Glasperima!

Na repertoaru su i numere Moonchild, Charlie Puth, Hiatus Kaiyote, Lianne La Havas. 

Rezervacije na 063/377420
Ulaz: 300 dinara, karte se kupuju na veče koncerta
Vrata se otvaraju od 22h

Dobro došli u Soul u Starom Bitefu. Skver mire Trailović, Dorćol.


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box