Muzika
muzika/23.10.2018.

Vrhunske svirke u Soul Society-Stari Bitef

muzika
  • Pixabay
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Kultni klub Soul Society-Stari Bitef na Dorćolu početkom oktobra otvorio je svoja vrata, a serija sjajnih svirki se zahuktava. Pred nama je sjajan soul/jazz/r&b vikend! 

Petak 26. oktobar: Lady Jelena i Bend 

Petak 26. oktobar u Soulu, u Starom Bitefu, je rezervisan za zvezdu swing jazz popa, kantautorku Lady Jelenu sa njenim Bendom. Jelena je svojim hitovima vrtoglavom brzinom privukla stotine hiljada slušalaca i pratilaca na youtube, pa su njene "Nikola" i "Watermellon love" postale deo svakodnevice mnogim ljubiteljima zvuka i kinky tekstova.Odrastanje u Belgiji i vreme provedeno na studijama u Londonu, su spojil njen Balkanski duh sa zapadnom kulturom koja je podsticala na slobodu izrazavanja. 
U saradnji sa članovima benda koji čine Aleksandar Dragutinović (bas), Andrej Martinović (klavijature), i Petar Zorkić (perkusije), Jelena nastavlja da širi repertoar njenim duhovitim pesmama.

Jelenin repertoar je sastavljen od njenih autorskih pesama, kuriozitetnih obrada, a mogu se prepoznati i neki džez standardi. Takođe se mogu čuti pesme iz starih crtanih filomova koje su je inspirisale da se bavi muzikom. 

Jelena Petošević a.k.a. Lady Jelena se sasvim slucajno našla u svetu muzike i ostala tu jer je shvatila da rečima, glasom, i muzikom, može da nasmeje, rastuži, uzbudi, i naljuti. Tako da očekujte sjajnu muziku, uz obilje emocije i umetnički performans!

Poslušajte jedan od najslušanijih Jeleninih singlova “Watermelon love”.

 

Subota 27. oktobar: Robert Glasper Belgrade Experiment 

Ako niste čuli onda ne smete propustiti! Neverovatni osmočlani bend naše soul/jazz/r&b scene, Robert Glasper Belgrade Experiment nastupiće u subotu 27. oktobra u Starom Bitefu u Soul Society. Četiri vokala i četvoro instrumentalista se ističu magijom koju prave, kojom su impresionirali i samog Roberta Glaspera na master klasu koji je održao u Beogradu prošle godine.


PROČITAJTE JOŠ:

KONCERT - BISERA, GABI, MATIJA I VASIL

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Bend čine:
Katarina Kočetova – klavijature, vokal, studentkinja klavira i kompozicije u Beču (KK TRIO, Oktatonik…)
Bogdan Đurđević– bubanj, muzička škola Stanković. (Zemlja Gruva…)
Milena Jancurić – flauta, alumnistkinja Berklee koledža
Ivan Radivojević– trubač ( IRIE FM, Zemlja Gruva…)
Boris Šainović – bas ( Schime Trio…)
Gorica Šutić – vokal, studentnkinja jazz odseka FMU 
Milica Dobrić - vokal, studentkinje jazz odseka FMU( Ethno Jazz Orchestra… ) 
Ana Protulipac – vokal ( IRIE FM, BEYONCE TRIBUTE BAND…)TRIBUTE TO ROBERT GLASPER/ EXPERIMENT & BLACK RADIO / BRINGING THE VOICES OF ERYKAH BADU, JILL SCOTT, BILAL, LEDISI, LALAH HATHAWAY, MESHEL NDEGEOCELLO, MUSIQ SOULCHILD, CHRISETTE MICHELE

Dinamična soul/jazz/r&b žurka, uz sastav talentovanih akademskih jazz muzičara nove generacije, će vam i ovog puta u Starom Bitefu u Soul Society zagrejati dušu. Vrelo subotnje veče 27. oktobra biće posebno kao i uvek sa beogradskim Glasperima!

Na repertoaru su i numere Moonchild, Charlie Puth, Hiatus Kaiyote, Lianne La Havas. 

Rezervacije na 063/377420
Ulaz: 300 dinara, karte se kupuju na veče koncerta
Vrata se otvaraju od 22h

Dobro došli u Soul u Starom Bitefu. Skver mire Trailović, Dorćol.


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box