Muzika
muzika/4.02.2022.

Trijumfalni nastup Nemanje Radulovića

muzika
  • Marko Đoković
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Marko Đoković

 

Nemanja Radulović je sa Beogradskom filharmonijom i dirigentom Danijelom Rajskinom, priredio veče za pamćenje 4. februara na 90. rođendan Velike dvorane Kolarčeve zadužbine.

Petnaestominutne ovacije grmele su Kolarcem nakon maestralnog izvođenja Violinskog koncerta Čajkovskog. Željnu publiku je nagradio beskrajno šarmantnim bisom koji je izveo zajedno sa filharmoničarem Bobanom Stošićem, a u pitanju je bio virtuozni splet etno melodija u kome je učestvovala i publika.

Najlepši Violinski koncert svih vremena, Nemanja, Filharmoničari i Rajskin, izveli su bravurozno. Publika je bez daha pratila uzbudljivu, vrcavu i emotivnu interpretaciju jedinsvtvene muzičke duše kakav je Nemanja Radulović. 

Nezaboravno veče je otvorilo delo Florens Prajs “Andate moderato za gudače”, a zatvorila Betovenova simfonija broj 1. 

Kolarac obeležava  90. rođendan Velike koncertne dvorane, jedne od najakustičnijih dvorana u regionu, koju je projektovao arhitekta Petar Bajalović.

Ova godina je za Kolarac posebno važna jer se navršava 90 godina kontinuiranog rada. Zgrada na Studentskom trgu br. 5 počela je sa radom otvaranjem Velike dvorane 4. februara 1932. godine koncertom Beogradske filharmonije kojom je dirigovao Stevan Hristić.

Tokom devet decenija rada Velike dvorane održano je 18.373 koncerta, 16.695 solista, 3.956 ansambala i 1.615 dirigenata je nastupilo, odsvirane su kompozicije 7.967 kompozitora, dok je izvedeno 41.030 različitih dela!


PROČITAJTE I: 

PREMIJERNO NOVI SPOT TAMARE RAĐENOVIĆ


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.