Muzika
muzika/23.10.2018.

RADE ŠERBEDŽIJA - Turneja po Srbiji

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Poznati jugoslovenski glumac i umetnik Rade Šerbedžija sa svojim orkestrom „Zapadni kolodvor" nastupiće 26. decembra u Kombank Dvorani s početkom u 20.30 časova.

Koncertom  pod nazivom „Meni se dušo od tebe ne rastaje" Rade obećava veče muzike i romantičnih stihova, a specijalni gost koncerta biće Damir Urban.

Beogradski koncert prvi je u sklopu mini turneje po Srbiji, nakon koga 27. decembra Rade i Zapadni kolodvor nastupaju u Domu vojske Srbije u Nišu, a dan kasnije u Domu kulture u Čačku.

Ovaj veliki umetnik rođen je 1947. godine. Na akademiji za pozorište i film u Zagrebu diplomirao je 1969. godine, a odmah potom dobija angažman u pozorištu.

Rade od najranijih glumačkih dana biva zapažen kao izvanredan glumac u pozorištu (uloge u Hamletu,Ričardu trećem) i  počinje da dobija uloge u filmovima.

Ubrzo osvaja jugoslovensku publiku glumeći u filmovima koji obrađuju ratne kao i savremene teme (Prosjaci i sinovi, U registraturi, Užička republika, Variola vera, Banović Strahinja,Una, Život je lep, Pre kiše i mnogi drugi).


PROČITAJTE JOŠ:

KONCERT - BISERA, GABI, MATIJA I VASIL

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Film "Oslobođenje Skoplja"  je režirao sa sinom Danilom, a  jednu od glavnih uloga igra i njegova ćerka Lucija- Uživa i u porodičnom  pozorištu Ulysses koje vodi  sa suprugom Lenkom Udovički.

Izgradio je internacinalnu karijeru glumeći u mnogim holivudskim hitovima.Objavio je zbirke pesama „Promjenljivi „ i „Crno,crveno"

Snimio je zavidan broj muzičkih albuma,kako studijskih tako i albuma uživo.

Neki od najpoznatijih su: Ne daj se Ines, Ponekad dolazim,ponekad odlazim, Orihi orihi, Imam pjesmu za tebe, Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor.

Prošle godine izdata  je njegova knjiga „Poslije kiše"- nastavak prvog dela  autobiografije koja se pojavila  pod naslovom „Prije kiše". 

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni Kombank dvorane i svim prodajnim mestima Eventima.

Za koncert u Nišu na blagajni Doma vojske,a u Čačku na blagajni Doma kulture.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.