Muzika
muzika/8.11.2018.

Kolarac:Ovacije na koncertu Ive Pogorelića

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Čuveni pijanista Ivo Pogorelić nastupio je u sredu 7. novembra u prepunoj Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na solističkom koncertu, u okviru ciklusa KOLARAC TVOJ SVET MUZIKE.

Pogorelić je na koncertu koji je trajao puna dva sata, u prvom delu svirao Mocartov Adađo ha mol i Listovu Sonatu ha mol, a u drugom delu resitala Šumanove Simfonijske etide op.13, kojima je priključio  retko izvođene varijacije iz posthumnog opusa. 

Publika je uz ovacije pozdravila proslavljenog pijanistu koji se vratio na beogradsku scenu nakon prošlogodišnjih rasprodatih koncerata kada je nastupao posle skoro 30 godina odsustva. Ulaznice i za sinoćnji koncert su rasprodate, pa su puštene u prodaju i dodatne karte za binu.


Pogorelić je najpre trebalo da nastupi sa Filharmonijom nacija, koju čine mladi muzičari iz cele Evrope, u okviru turneje povodom 100 godina od završetka Prvog svetskog rata. Celokupna turneja Filharmonije nacija, koja je obuhvatala gradove bivše Jugoslavije, otkazana je iz tehničkih razloga, ali je maestro Pogorelić iskazao spremnost da se ponovo pojavi pred beogradskom publikom na solističkom koncertu.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

NEMANJA RADULOVIĆ - ESENCIJA ČISTE LJUBAVI
STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Sinoćni koncert je održan u okviru ciklusa koncerata KOLARAC TVOJ SVET MUZIKE koja je počela u oktobru koncertom Kiparskog simfonijskog orekstra i pijaniste Siprijana Kacarisa, a nastavlja se 24. novembra nastupom violiniste Stefana Milenkovića sa pijanistom Rohanom de Silvom.

Četvrta sezona ciklusa koncerata KOLARAC TVOJ SVET MUZIKE, u saradnji sa MTS-om, planirana je da, u okviru proslave 140 godina od osnivanja Kolarčeve zadužbine, beogradskoj publici predstavi zanimljive programe, interesantne umetnike i probranu koncertnu seriju koja obuhvata čak sedam koncerata.


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.