Muzika
muzika/11.12.2017.

Ivo Pogorelić, portreti

muzika
  • Promo/Kolarčeva zadužbina
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Povodom povratka Ive Pogorelića na beogradsku scenu, Kolarčeva zadužbina u ponedeljak, 11. decembra u 19 sati, otvara postavku umetničkih portreta ovog eminentnog pijaniste, nastalih u periodu od 1977. do 2017. godine.

Radove koji će biti izloženi do 25. decembra u Muzičkoj galeriji Kolarca, potpisuju neki od najeminentnijih svetskih fotografa poput Jože Suhadolnika, Malkolma Krautersa, Adomasa Svirskasa i drugih.

Pored antologijskih portreta, na postavci će prvi put biti predstavljeni i do sada nikada izlagani radovi. Kustos postavke je muzikolog Stefan Cvetković.Kolarac - nova sezona i novi klavir

U okviru ciklusa Kolarac tvoj svet muzike, jedan od najintrigantnijih pijanista današnjice, Ivo Pogorelić se vraća u Beograd, posle skoro trideset godina od poslednjeg nastupa. Ekskluzivan solistički nastup ovog izvanrednog pijaniste koji će biti održan 18. decembra na Kolarcu, pobuđuje veliku pažnju publike iz cele zemlje i sigurno će biti jedan od najvažnijih muzičkih događaja u 2017. godini. Pogorelić će takođe nastupiti na Kolarcu 16. decembra sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, pod vođstvom dirigenta Bojana Suđića.

Pročitajte još: Obeleženo 139 godina rada Kolarca

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box