Muzika
muzika/11.12.2017.

Ivo Pogorelić, portreti

muzika
  • Promo/Kolarčeva zadužbina
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Povodom povratka Ive Pogorelića na beogradsku scenu, Kolarčeva zadužbina u ponedeljak, 11. decembra u 19 sati, otvara postavku umetničkih portreta ovog eminentnog pijaniste, nastalih u periodu od 1977. do 2017. godine.

Radove koji će biti izloženi do 25. decembra u Muzičkoj galeriji Kolarca, potpisuju neki od najeminentnijih svetskih fotografa poput Jože Suhadolnika, Malkolma Krautersa, Adomasa Svirskasa i drugih.

Pored antologijskih portreta, na postavci će prvi put biti predstavljeni i do sada nikada izlagani radovi. Kustos postavke je muzikolog Stefan Cvetković.Kolarac - nova sezona i novi klavir

U okviru ciklusa Kolarac tvoj svet muzike, jedan od najintrigantnijih pijanista današnjice, Ivo Pogorelić se vraća u Beograd, posle skoro trideset godina od poslednjeg nastupa. Ekskluzivan solistički nastup ovog izvanrednog pijaniste koji će biti održan 18. decembra na Kolarcu, pobuđuje veliku pažnju publike iz cele zemlje i sigurno će biti jedan od najvažnijih muzičkih događaja u 2017. godini. Pogorelić će takođe nastupiti na Kolarcu 16. decembra sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, pod vođstvom dirigenta Bojana Suđića.

Pročitajte još: Obeleženo 139 godina rada Kolarca

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.