Muzika
muzika/22.09.2022.

Dini Jashari Nagrada Milan Mladenović

muzika
  • Zadužbina Milana Mladenovića
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Zadužbina Milana Mladenovića /Jadranka Ilić

 

Dina Jashari (Severna Makedonija) je sa pesmom ,,Doma" postala nosilac Nagrade Milan Mladenović 2022 koju dodeljuje Zadužbina Milana Mladenovića za najbolju pesmu u regionu.

,,Ovo je velika podrška za mene i moju muziku i hvala vam što podržavate umetnike sa naših prostora. Prošle godine sam takođe bila u finalu sa drugom pesmom i dobila sam stvarno divne komentare", uzbuđena je bila Dina Jashari po dobijanju Nagrade Milan Mladenović 2022, čija je ovogodišnja laureatkinja.

Dina Jashari

Odluku da Dina ponese ovo priznanje doneo je regionalni stručni žiri koji ove godine čine Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija). Ovo je ujedno prvi put da Nagrada pripadne umetnici van teritorije Srbije. Dosasašnji dobitnici Nagrade ustanovljene 2019. godine bili su Artan Lili sa pesmom ,,D.E.P.R.A", d r a m sa ,,Daj mi sve" i Ana & The Changes sa pesmom ,,Tu".

Osim Mileta Kekina koji je imao obaveze sa matičnim bendom Hladno pivo, kompletan žiri je prisustvovao svečanosti koju je povodom dodele Nagrade Milan Mladenović 2022 organizovala Zadužbina Milana Mladenovića, simbolično, na Milanov rođendan, u beogradskom Dorćol Platzu 21. septembra. 

Ivan Fece Firči, Ana Đurović i Ivana Zarić

Sonja Lončar je istakla da je preslušavajući pesme prijavljene na konkurs bila iznenađena koliko nove i maštovite muzike ima u regionu. Matjaž Manček smatra da su nagrade poput ove vrlo važne za širenje informacija po regionu, da se medijske barijere probiju i da scena ima potencijala za još više međunarodnih saradnji. Edo Plovanić kao osnivač muzičkog portala istakao je da svega nekoliko od 219 prijavljenih pesama ranije nije čuo, što je dobro, jer je to znak da se region međusobno prati. Dragiša Uskoković Ćima je naglasio da se i te kako oseća da mladi autori vuku muziku u dobrom pravcu, u različitim manirima, kroz iskrenost i originalnost. 


PROČITAJTE I:

MILAN MLADENOVIĆ: KAO DA JE BILO NEKAD


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.