Moda
moda/17.08.2021.

Nagrađene najbolje TV serije u Sarajevu

moda
  • SFF / Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Sarajevo film festival sinoć je prvi put dodelio nagrade Srce Sarajeva za televizijske serije, koje su osvojili u dramskoj kategoriji srpska "Porodica", a za komediju hrvatski "Dnevnik velikog Perice".

Za najboljeg glumca i glumicu u televizijskim serijama proglašen su Boris Isaković za "Porodicu" i Jasna Ðuričić za "Grupu", a Srce Sarajeva kao Zvijezdu u usponu dobila je Ivana Zečević, takođe za "Grupu".

Najbolji glumac i glumica u TV seriji ' Boris Isaković i Jasna Đuričić

Na svečanoj dodeli novoustanovljenih nagrada sarajevskog festivala Srce Sarajeva za najbolje kreatore serije primio je reditelj i scenarista Bojan Vuletić za srpsku "Porodicu".

- Veoma sam iznenađen, nisam očekivao sve ovo... A što se tiče "Porodice" - sigurno nećete gledati nastavak. Što je velika stvar - rekao je Vuletić primajući nagradu, nagrađen smehom i aplauzima.

Bojan Vuletić

Primajući Srce Sarajeva za najbolju dramsku seriju sa članovima ekipe "Porodice", kreativni direktor Boban Jevtić je istakao da je nagrada "velika čast".

Jevtić je pohvalio Sarajevo film festival što je novim nagradama dao "inicijativu i ogroman podstrek" da se u regionu i dalje rade dobre serije.

Primajući Srce Sarajeva za najboljeg glumca u televizijskoj seriji, za ulogu Slobodana Miloševića u "Porodici", Isaković je privio nagradu na prsa, i potom, burno nagrađen aplauzima prisutnih, počeo obraćanje duhovito sa: "Volim i ja vas".

Velika je čast biti sa "Porodicom" ovde, i u ovakvoj regionalnoj porodici. Imam utisak od početaka karijere, od filma "Vukovar jedna priča", da sam priželjkivao ovakvu vrstu okupljanja. Ovo srce je srce svih nas - rekao je Isaković.

Ekipa serije Porodica

Zahvaljujući novoustanovljenim nagradama Sarajevo film festivala za televizijske serije, prema rečima Isakovića, "produkcijice u malim zemljima konačno dobijaju šansu da postanu velike produkcije koje će iznedriti nove kvalitete".

Srce Sarajeva za najbolju glumicu dobila je njegova supruga Ðuričić za seriju "Grupa", koja je istakla da je svima važna prvi put dodeljena nagrada, i da će u njenom životu "imati poseban značaj".

- Ovo je baš čudno... Jako. Ovo je stvarno fantastično! Nemam govor. Nikakav. Za razliku od Borisa Isakovića. On je očekivao - našalila se Ðuričić.

Zvezda u usponu Ivana Zečević zahvalila je na nagradi i "Sarajevu što ima ovako sjajan festival".

Zvezda u usponu Ivana Zečević 

Autor hrvatske serije "Dnevnik velikog Perice" Albino Uršić izjavio je primajući nagradu da je kao debitant "iskreno iznenađen", dok je producent Željko Zima dodao da se nada "da će nastavak serije biti još bolji".

Ekipa serije "Dnevnik velikog Perice" 

Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije konkurisalo je 16 serija: GrupaJezeroJužni vetarKalupKlanKostiMočvaraNovine (3. sezona), PorodicaPorodica MarkovskiSenke nad Balkanom, TajkunCrno-bijeli svijet (4. sezona), Dnevnik velikog PericeMama i tata se igraju rata i Zlatni dani.

O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri od 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije, a najbolja ostvarenja izabrana su onlajn glasanjem.

Direktor Sarajevo film festivala Mirsad Purivatra najavio je da je ovogodišnji žiri je nukleus strukovne akademije koja će u budućnosti donositi odluke o nagradama.

Sarajevo Film Festival uspostavio je novu kategoriju nagrada Srca Sarajeva za televizijske serije sa željom da promoviše najkvalitetnije regionalne televizijske serije i njihove autore, glumce i glumice.


PROČITAJTE I:

"AMERIČKA UTOPIJA" DEJVIDA BIRNA NA BELDOKSU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.