Film
film/21.07.2020.

Vremeplovom do starog Holivuda

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaOko 50-ak vlasnika "old tajm automobila" poznatijih pod nazivom "oldtajmeri" simbolično će zauzeti svoje mesto na parkingu Drive in bioskopa u subotu 25. jula u 21h, kako bi pod vedrim nebom i zvezdama uživali u besplatnoj projekciji američkog filma "Le man 66: Slavna 24 sata" reditelja Džejmsa Mangolda. Ideja je da se uz pomoć šareniša i raznolikosti istorijskih vozila iz čak 30-ih, 40-ih, 50-ih, 60-ih i 70-ih godina 20. veka Oldtajmer kluba Beograd vratimo kroz vreme i dočaramo atmosferu starog Holivuda ljubiteljima automobila i trka.Američka biografska akcija - drama iz 2019. godine u originalu "Ford V Ferari", inače dobitnik dva Oskara 2020. godine, obeležila je prethodnu filmsku godinu, posebno pasioniranim "automobilistima" , najpre čuvenim ulogama Meta Dejmona i Kristijana Bejla, ali i zanimljivom pričom o dva desidenta koji su zajedničkim snagama iznenadili stručnu javnost i obožavaoce automobilskih trka.

Film "Le Man '66: Slavna 24 sata "beleži vezu između vizionarskog američkog dizajnera automobila Kerola Šelbija (Met dejmon ) i britanskog vozača Kena Majlsa (Kristijan Bejl ) koji su se udruženim snagama borili protiv korporativnog mešanja i njhovih ličnih demona kako bi, sredinom 60-ih godina, izgradili potpuno novi automobil kojim će izazvati dugogodišnjeg pobednika svetskog prvenstava Francuske u Le Manu -Ferarija.Podsetimo, bioskop na otvorenom će od 23. jula početi da naplaćuje filmske projekcije, a dani rezervisani za film su četvrtak, petak, subota i nedelja.


PROČITAJTE I:

KO TO TAMO PEVA PONOVO U KANU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.