Film
film/7.02.2019.

Počinje prodaja karata za 47. Fest

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Prodaja karata za 47. Fest počinje u subotu, saopšteno je iz CEBEF-a. Cene su od 250 do 400 dinara, sem za svečano otvaranje i zatvaranje (500 dinara).

"Karte za projekcije u Sava centru, Kombank dvorani i Domu omladine mogu se nabaviti i onlajn, putem “Ticket visiona” (bivši “Eventim”), preko sajta www.tickets.rs, kao i na svim “Ticket vision” prodajnim mestima.

Pojedinačne ulaznice kupljene preko “Ticket visiona” za projekcije u Sava centru i Kombank dvorani su skuplje za 40 dinara. U prvih sedam dana prodaje na komplete karata za iste termine u jednoj dvorani cene su sa 10 odsto popusta.

Prvi put na 47. Festu biće moguće i onlajn kreiranje sopstvenog kompleta karata po izboru (preko “Ticket visiona”). Komplet čini bilo kojih deset karata za projekcije u Sava centru, Kombank dvorani i Domu omladine. Moguće je kombinovati dvorane i projekcije, na primer dve karte za isti film u Sava centru, plus tri pojedinačne karte za tri različita filma u Kombank dvorani, plus pet karata za isti film u Domu omladine. Ovi personalizovani kompleti mogu se kupiti isključivo onlajn i za njih takođe važi 10% popusta u toku prvih sedam dana prodaje", ističe se u saopštenju.

¶ FEST VREMEPOLOV ¶

Četrdeset sedmi Međunarodni filmski festival Fest biće održan od 22. februara do 3. marta u Beogradu.

Na 47. beogradskom filmskom festivalu FEST, koji će se pod sloganom "FEST bez zaštite" održati od 22. februara do 3. marta, biće prikazano rekordnih 125 premijernih ostvarenja, saopštili su organizatori.

"Festival će otvoriti film 'Miljenica' Jorgosa Lantimosa, premijerno prikazan u Veneciji i koji je nominovan za nagradu Oskar u 10 kategorija, a zatvoriti film 'Oni' Paola Sorentina koji govori o bivšem premijeru Italije Silviju Berluskoniju".

U glavnom međunarodnom takmičarskom programu biće prikazano 14 filmova iz Velike Britanije, Francuske, Libana, Argentine, Irana, Australije, SAD, Hrvatske, Azerbejdžana, Slovenije i Rusije, koji će se takmićiti za nagradu "Beogradski Pobednik".

¶ FEST: MILENA DRAVIĆ U POSLEDNJOJ ULOZI ¶

O nagradama u kategorijama za najbolji film, scenario, režiju, mušku i žensku ulogu i najbolji debi odlučivaće žiri u sastavu Bojan Vuletić, Milena Zupančić, Ioana Uricaru, Nada Šargin i Goran Bogdan.

Ove godine u istim kategorijama nagrade dodeljivati i u nacionalnoj selekciji, a o najboljima će odlučivati žiri koji čine Lazar Bodroža, Daniel Rafaelić, Milan Marić, Vang Jao i Albert Vejderspil.

Za nagradu će se boriti 13 filmova, među kojima je i dokumentarni film "Slučaj Makavejev" Gorana Radovanovića, u kome se poslednji put pojavljuje glumica Milena Dravić, a uoči čijeg prikazivanja će reditelju Dušanu Makavejevu posthumno biti dodeljena nagrada "Beogradski Pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti.

Ovogodišnji vizuelni identitet festivala posvećen je nedavno preminulom reditelju Dušanu Makavejevu, kao i slogan FEST-a koji je deo naslova njegovog filma.

Nagrada će za dosadašnje stvaralaštvo biti dodeljena i glumcu i reditelju Rejfu Fajnsu, koji će, kako je rekao umetnički direktor FEST-a, sa ekipom svog filma "Bela vrana" biti gost festivala.

U glavnom takmičarskom programu van konkurencije biće prikazan i film Emira Kusturice o bivšem predsedniku Urugvaja Hose Muhiki "Pepe, jedan uzvišen život".

U selekciji FEST za mlade biće prikazan i japanski film "Mirai" nominovan za Oskara, dok će se u programu Dokufest naći filmovi o Vitni Hjuston, Basteru Kitonu i Robertu Mičamu.

Među autorima čiji će filmovi biti prikazani na FEST-u su i Gas Van Sant, Mateo Garone, Ksavijer Dolan, Piter Bogdanovič, Luka Gvadanjino, ali i filmovi reditelja iz Mađarske, Tajlanda, Portugalije.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box