Film
film/8.11.2018.

Otvoren festival Slobodna zona

film
  • Dule Jelen
  • Dule Jelen
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


U Beogradu, Novom Sadu i Nišu, sinoć je počeo 14. Filmski festival "Slobodna zona". U sva tri grada, na svečanom otvaranju premijerno je prikazan film "Leto" ruskog pozorišnog i filmskog reditelja Kirila Serebrenikova.

Na festivalu će biti prikazano više od 50 filmova.

Festival je u Beogradu u Kombank dvorani otvorio poverenik Rodoljub Šabic.

Šabić je na otvaranju rekao da nije očekivao da će biti izložen salvama uvreda i napada u državi u kojoj 14 godina pokušava da ustanovi instituciju Poverenika za informacije. Zato mu je, kako kaže, posebno drago što mu je data čast da otvori festival koji je posvećen ljudskim pravima.


PROČITAJTE I:

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ

PRVI FILM O KINESKOJ POP KULTURI U SRBIJI

CECA BOJKOVIĆ - NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK


Baš u danu kada će srpska publika prvi put videti film "Leto", u Moskvi je autoru - Kirilu Serebrenikovu, počelo suđenje.

On je više od godinu dana u kućnom pritvoru, a na teret mu se stavlja da je proneverio državni novac u neprofitnoj organizaciji "Sedmi studio", čiji je osnivač.

Serebrenikove pristalice i međunarodna javnost smatraju da je proces politički motivisan, jer je poznati reditelj žestok kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina. Sam Serebrenikov odbacio je sve optužbe uz konstataciju da su "besmislene".

Direktor i selektori festivala pozvali su publiku da u narednim danima uživaju u bogatom filmskom i pratećem programu  koji su pripremili.

Sve informacije o programu dostupne su na web sajtu freezonebelgrade.org


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box