Film
film/14.02.2019.

Film kao protest na Filozofskom fakultetu

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaDruga tribina u okviru ciklusa „Nije Filozofski ćutati“ biće održana danas na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu od 18:30 časova.

Tribina „Film kao protest“ posvećena je razgovoru o filmu kao svedoku vremena, o protestima 1968, 1996/97 i danas, o cenzuri i odnosu vlasti prema umetnosti. Gosti tribine su reditelji Želimir Žilnik, Goran Marković i Janko Baljak, a moderatorka je profesorka Filozofskog fakulteta Radina Vučetić.

Održavanjem ciklusa tribina „Nije Filozofski ćutati“ na kojima će nastavnici i saradnici Fakulteta sa svojim gostima s drugih visokoškolskih ustanova, umetnicima, naučnicima i javnim ličnostima raspravljati o najaktuelnijim društvenim, kulturnim i političkim temama – Filozofski pruža otvorenu podršku slobodi govora u Srbiji i pridružuje se građanskim nastojanjima za uspostavljanjem demokratskog društva.

¶ UTISAK NEDELJE OLJE BEĆKOVIĆ OD APRILA ¶

Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu je najstarija visokoobrazovna ustanova u Srbiji. Kao središte slobodne misli i pokretač demokratskih procesa u društvu, sa svojih devet odeljenja i brojnim naučnim institutima i centrima, Filozofski ima posebnu obavezu i odgovornost da svojim studentima, ali i ukupnoj javnosti, ponudi znanja koja mogu pomoći u razumevanju problema današnjice, navodi se u saopštenju.

¶ NIKOLA KOJO: VUČIĆU, ABDICIRAJ! ¶

Upravo one nauke koje se izučavaju na Filozofskom, od društveno-humanističkih do istorijskih, mogu svojim teorijskim, empirijskim i metodološkim pristupima da dodatno osvetle savremene fenomene i da ukažu na moguća rešenja problema koji pritiskaju srpsko društvo.

Ovaj fakultet neguje tradiciju kritičke i demokratske misli, a njegovi nastavnici i saradnici danas imaju i posebnu moralnu obavezu da tu tradiciju podrže, na taj način doprinoseći izgradnji građanskog društva u Srbiji.

¶ ZORAN KESIĆ: JAVNOST SKRŠENA ESTRADIZACIJOM ¶ 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.