Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/9.12.2020.

Beograd: Mural "Feminizam.Pobuna.Promena"

vizuelne-umetnosti
  • Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Nakon nedavno održane konferencije pod nazivom „Feminizam.Pobuna.Promena", u Beogradu će 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava, u 19 časova Ženska platforma za razvoj Srbije oslikavanjem murala obeležiti 20 godina postojanja i borbe za rodnu ravnopravnost, kao preduslov za razvoj moderne i evropske Srbije. 

Ovim muralom u javnom prostoru Ženska platforma podseća na kontinuirane napore za unapređenje kvaliteta života i izgradnju ravnopravnijeg društva. 

Ovaj događaj će biti održan putem Zoom aplikacije. Oslikavanje murala, koji će biti rađen tehnikom stensila, biće na glavnom ekranu ovog digitalnog događaja, dok će na Zoom platformu uživo biti uključeni svi učesnici i učesnice, aktivistkinje i aktivisti prethodno održane konferencije, koji će ovom prilikom podeliti zaključke konferencije i podvući dogovorene planove za budućnost koji vode u pravcu dobrog i ravnopravnog društva. 

Događaj će biti otvoren i za širu publiku prenosom uživo na Fejsbuk stranici Ženske platforme za razvoj Srbije, kako bi svi zajedno prisustvovali ovom simboličnom činu označavanja rada Ženske platforme za razvoj Srbije koja okuplja sve veći broj aktivistkinja i aktivista raznih generacija. Ove godine poseban prioritet bio je osluškivanje potreba mladih, pa je odluka da se ostavi trag na jednom gradskom zidu svojevrstan poziv i poruka budućim generacijama da učestvuju u građenju ravnopravnijeg društva. 

Tema razgovora biće završena konferencija na kojoj su postavljeni novi strateški ciljevi, i to u četiri ključna stuba: (i) Temelji, (ii) Zelena ekonomija i odgovornost za razvoj, (iii) Socijalna sigurnost i blagostanje i (iv) Stvaranje, a razgovor će se baviti i pitanjima vladavine prava, antidiskriminacije, decentralizacije i organizacije države i društva, izgradnje saradničkih i solidarnih sistema u društvu, ljudske bezbednosti, zelene ekonomije, zdravlja i sporta, obrazovanja, nauke, inovacija i tehnologija za rodnu ravnopravnost, kao i razvoja na poljima ljudskih prava, socijalne pravde, zaštite životne sredine, inkluzije, fer i balansirane raspodele neplaćenog rada, prevencije i zaštite žena od rodno zasnovanog nasilja, institucionalnih mehanizama za rodnu ravnopravnost i otklanjanje prepreka finansiranju rodne agende. 


PROČITAJTE I:

MONA LIZA SPASAVA LUVR


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.