Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/2.05.2019.

Asocijacija autora u zaštiti umetnika

vizuelne-umetnosti
  • Amanda Elizabeth / Pixabay
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaAsocijacija autora je u saradnji sa vodećim advokatskim kancelarijama iz oblasti autorskog prava pokrenula prve postupke za rešavanje problema samostalnih umetnika u vezi sa dugovima umetnika za doprinose koje je trebalo da im uplati Grad Beograd preko reprezentativnog udruženja.

Asocijacija autora snosi sve troškove angažovanja advokata za one članove koji nisu u mogućnosti da iste plate.

Samostalni autori zainteresovani za pokretanje postupka u cilju regulisanja duga za doprinose mogu da se jave Asocijaciji mejlom na office@asocijacija.org

Asocijacija autora je udruženje osnovano sa ciljem da kolektivno ostvaruje autorska prava svojih članova.

Pored toga Asocijacija planira da za svoje članove organizuje kompletan servis koji će, pored prosleđivanja naknada od kolektivnog ostvarivanja prava, podrazumevati i besplatnu pravnu zaštitu od strane vodećih advokatskih kancelarija iz oblasti autorskog prava, informacije o aktuelnim temama, organizaciju seminara i izložbi, izdavačke poduhvate i pružanje socijalne pomoći članovima za slučaj materijalne ugroženosti.

U cilju informisanja javnosti o delokrugu svog rada Asocijacija će održati radionicu “Kolektivno ostvarivanje prava autora” u četvrtak 9. maja 2019. godine u 18 časova u kulturnoj stanici Eđšeg, Antona Čehova broj 4 u Novom Sadu, koju u saradnji sa Asocijacijom autora organizuje Klaster kreativnih industrija Vojvodine i Galerija Belart.

Radionica je namenjena svim autorima, a prvenstveno autrima koji imaju formalno obrazovanje ili se profesionalno ili amaterski bave likovnim i grafičkim umetnostima.

Na radionici će se autori upoznati sa konceptom kolektivnog ostvarivanja prava kao i dobrobitima koja se na ovaj način stiču kroz etičko, moralno i finansijsko zadovoljenje autora. 

Radionicu će voditi predstavnici Asocijacije autora i advokat Andreja Čivtelić. 

Radionica je besplatna i otvorena za sve posetioce uz obaveznu prijavu. Na radionicu se možete prijaviti OVDE.


PROČITAJTE I:

PET VEKOVA OD SMRTI LEONARDA DA VINČIJA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.