Teatar
moja-kafica
moja-kafica
teatar/3.04.2019.

Zvezadara teatar: Jubilej predstave" Voz"

teatar
  • Matija Jovanović
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaEkipa predstave „Voz“ koju čine glumci Voja Brajović i Sergej Trifunović 7. aprila proslavlja veliki jubilej - 150. izvođenje.

Nastala po tekstu Kormaka Makartija u režiji i adaptaciji Voje Brajovića, predstava „Voz“ je premijerno izvedena u oktobru 2015. godine. Do sada je gostovala na brojnim scenama i festivalima u našoj zemlji i u inostranstvu, pa je tako predstavu pogledalo blizu 45 hiljada gledalaca.„Voz“ je filozofska drama o dva junaka koji se susreću na železničkoj stanici. Na sceni su dva lika- Beli, koga tumači Voja Brajović je profesor, suicidalni ateista, koji je u večnom traganju za istinom spoznao svet i sve njegove najprljavije delove i Crni koga igra Sergej Trifunović, bivši zatvorenik, čovek koji je izgubio sve i ima samo veru u reč Božju i u čovekovo spasenje.Predstava pokreće mnoga pitanja i vodi gledaoce na put o kojem će dugo razmišljati, što potvrđuje i glumac Sergej Trifunović.

„Ovo nije pozorišna predstava. Ovo je nešto sa čime ćemo se svi mi, sudarati do kraja života, tog voza bez konduktera, kome se početna, krajnja i usputne stanice, ne mogu znati”, kaže Trifunović.

Glumac Voja Brajović otkriva zbog čega je odabrao baš ovaj komad za adaptaciju.

PROČITAJTE JOŠ:

CECA BOJKOVIĆ - NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK

„Inspirisan delom Kormaka Makartija, jedino što želim ovom predstavom je da izazovem kritički odnos i svest o tome kuda ovaj svet ide. I naravno, pre svega, čovekoljublje, koje ima veliku moć da spreči propast civilizacije. Po mom mišljenju, najbolji lek za čoveka i njegovo najjače oružje je kultura, čiji su najvažniji segmenti umetnost i reč”, kaže Voja Brajović.

Čestitamo ekipi predstave „Voz“ na ovom jubileju!

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.