Teatar
teatar/31.10.2019.

Monodrama „Oj, živote!" u Poletu

teatar
  • Nevena Marković
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nevena Marković

Monodrama „Oj, živote!" koju je adaptirao, režirao i u kojoj igra američki glumac srpskog porekla Džek Dimič biće izvedena pred beogradskom publikom, prvi put na sceni Galerije Polet (Cetinjska 15) u dva termina: u nedelju, 3.11. u 19 sati i u sredu, 6.11. od 20 sati.

Nastala prema tekstu Josipa Pejakovića ovo je priča o čoveku koji dobrovoljno odlazi na odsluženje zatvorske kazne u Foču umesto svog mlađeg brata počinioca ubistva s predumišljajem. Protagonista ove monodrame na komediografski način govori svoju muku i veoma emotivno iznova proživljava sve što mu se tokom odsluženja kazne dogodilo, a prepoznatljivim bosanskim dijalektom Džek Dimič govori kroz glavni lik, ali i kroz sve likove sa kojima se njegov protagonista susreće.
Mešavina humora i tuge publiku navodi da se sa njegovom pričom poistovećuje i sa njom saoseća. Predstava je do sada igrana u Los Anđelesu, Čikagu, Njujorku, Bosanskoj Dubici, a juna ove godine premijerno u Beogradu.
Džek Dimič diplomirao je glumu na čuvenom Institutu Li Strazberg u Njujorku, u klasi Majkla Margote, a igrao je, između ostalog, u serijama “Red i zakon” (“Law and Order”), “Odstrel” (“Burn Notice”), “Zamak” (“Castle”), “Crna lista” (“The Blacklist”)...
Ostvario je i epizodne uloge u filmovima sa naših prostora “Turneja" Gorana Markovića, “Travelator” Dušana Milića, “Srpski ožiljci" Vladimira Rajčića, “Volja sinovljeva” Nemanje Ćeranića i “Neke druge priče” Ane Marije Rosi, te u seriji “Državni službenik” Predraga Gage Antonijevića.
Dimič se pojavljuje i u ulozi čuvenog naučnika Nikole Tesle, tumači glavni lik u ostvarenju "Teslin narod" Željka Mirkovića, kandidatu za Oskara za 2020. godinu za dugometražni igrano - dokumentarni film.


Džek Dimič do sada je igrao uloge na maternjem srpskohrvatskom, ruskom, italijanskom, češkom i engleskom jeziku, a iza njega je 87 uloga na filmu, televiziji i u pozorištu. Živi na relaciji Njujork – Beograd.
 
Karte se mogu rezervisati na broj telefona 0631630020 ili na mejl poletnovi@gmail.com, a podizanje i rezervacije moguće su i direktno u Galeriji Polet (Cetinjska 15), svakodnevno od 16 časova do ponoći. Broj mesta je ograničen. Cena karte je 450,00 RSD.

PROČITAJTE I:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.