Teatar
teatar/22.03.2018.

Uzbudljiv april u Zvezdara teatru

teatar
  • Nikola Vukelić
  • Nikola Vukelić
  • Nikola Vukelić
  • Vukica Mikača
Autor fotografije:
Kaleidoskop media

Zvezdara teatar najavljuje uzbudljiv mesec april. Sam početak aprila rezervisan je za još jednu premijeru - drugu u ovoj godini! Osama-Kasaba u Njujorku je naziv nove predstave u režiji Darka Bajića, rađenoj prema romanu Vladimira Kecmanovića, a u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, čija premijera je zakazana za 4. april.

Reditelj Darko Bajić je okupio mladu glumačku ekipu, koju čine: Andrija Kuzmanović, Jovan Jovanović, Iva Ilinčić, Branko Janković, Isidora Simijonović i Amar Ćorović.

Reprize su 5, 20 i 22.aprila. 


U Zvezdara teatru juče je počela prodaja ulaznica za aprilska izvođenja predstava uz izuzetno veliko interesovanje publike. Red ispred biletarnice je bio dug čak i po snegu koji je padao. Zaposleni u Zvezdara teatru su publiku koja je stajala u redu i strpljivo čekala da kupi ulaznice ugrejali toplim čajem, a onima koji nisu imali poklonili su kišobrane.


JUBILEJ KLAUSTROFOBIČNE KOMEDIJ

100. izvođenje „Klaustrofobične komedije” Dušana Kovačevića, takođe u režiji Darka Bajića, je na repertoaru Zvezdara teatra 21. aprila. Povodom premijere ovog komada, 23. decembra 2015. godine, Dušan Kovačević je između ostalog rekao:

Klaustrofobičnu komediju sam pisao pre trideset godina. Pisao sam je sa osećanjem da živimo u teskobi koja se prikriva povremenim otvaranjem prozora. Izlazak iz te naše teskobne kuće – domovine, u zemlje „slobode“ – najčešće u Italiju, bilo je osećanje odlaska na vikend zatvorenika osuđenih na život u komfornom zatvoru i pod budnim okom „jedne od najboljih evropskih policija“.

Glumačka ekipa predstaviće se stoti put u sada već poznatom sastavu: Ljubomir Bandović, Nevena Ristić, Marko Janketić/Stefan Trifunović, Zoran Cvijanović/Stefan Trifunović, Slavko Štimac, Jovana Stojiljković/Nina Nešković, Igor Grabovica/Milan Gromilić i Vanja Janketić.

PREDSTAVA SUZE SU OK SLAVI DESET GODINA

Sjajna Tanja Bošković kao glavni protagonista predstave Suze su OK, rađene prema istoimenoj knjizi Mirjane Bobić Mojsilović, proslaviće ovog meseca svoju deceniju izvođenja. Ovaj komad u režiji Milana Karadžića izveden je prvi put krajem 2007. godine, a glumačka ekipa je imala manje izmene, pa danas, pored Tanje Bošković u predstavi igraju: Rade Marjanović, Petar Mihailović, Milan Caci Mihailović.

Mirjana Bobić Mojsilović, je povodom premijere ove predstave,  između ostalog rekla:

Postoje ljudi kojima je važnija interpretacija života od njegove faktografije. To su sanjari, oni koji se muvaju u poeziji i oko nje, oni kojima je opis stvarnosti važniji od stvarnosti, i kojima je potreba da ostave neki trag o svom postojanju važnija od samog postojanja. Suze su priča o tome – o suzama, strastima, razočarenjima, o pesnicima i njihovim muzama, o pesmama koje nikada neće biti napisane, i o onoj koja stiže kasno.

Maestralna Tanja Bošković za svoju ulogu kaže: Mariju Kalić igraću dok budem mogla da stojim!

PROČITAJTE JOŠ: VLASTA VELISAVLJEVIĆ: ŠARM SE NE LAŽIRAHIPNOZA I KOREŠPODENCIJA U DVA TERMINA DNEVNO

Ovog meseca u Zvezdra teatru smo obezbedili dva termina dnevno za predstave za koje se uvek traži karta više. Tako će se Hipnoza jedne ljubavi i Korešpodencija igrati dva puta dnevno od 17 i 20 časova,  i to Hipnoza 14. aprila, a Korešpodencija 15. aprila. Osim za ove datume, Hipnozu jedne ljubavi možete gledati 12. i 17. april. Karte se mogu kupiti i onlajn putem sajta www.zvezdarateatar.rs!PROČITAJTE JOŠ: CECA BOJKOVIĆ: NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK

INDIGO GOSTUJE 22. APRILA

Predstava Indigo u režiji Branislava Lečića, a prema tekstu Duška Premovića, biće izvedena 22. aprila od 20 časova na Novoj sceni Zvezdara teatra. Glavne uloge tumače Branislav Lečić i dve dame – Danica Maksimović i Marija Vicković.

Drama „Indigo” je priča o životu žena u modernom društvu, njihovim strahovima, interesima, ciljevima i ambicijama. Dve dominantne dame, Bela (Marija Vicković) i Ana (Danica Maksimović), rade u istoj kancelariji dugi niz godina ne znajući apsolutno ništa jedna o drugoj. Privatni životi su im u rasulu. Izgubljene su, usamljene, iscrpljene tempom i radom. Nakon bujice okršaja, vređanja, podmetanja, lažnih telefonskih razgovora, zbližavaju se i iskreno bodre jedna drugu, ne bi li se očuvale i prebrodile svaka svoje probleme. U najlepšim trenucima se rastaju. Bela ostaje sama, sve do pojave muškarca (Branislav Lečić), domara i bivšeg robijaša, koji je izvlači iz začaranog kruga svakodnevice, nudeći joj brak.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.