Teatar
teatar/11.06.2021.

’Ispravna odluka’ premijerno u Vršcu

teatar
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Sterija, Vršac

 

U Narodnom pozorištu "Sterija" Vršac, 12. juna će premijerno biti izvedena predstava "Ispravna odluka", u režiji Snežane Udicki.

Rediteljka Snežana Udicki, govoreći o predstavi, kaže da svaka žena ima svoju priču i svaka majka ima svoju priču i to je tema na kojoj se insistira kada se analizira roditeljstvo i uloga žene u tom procesu.

 - Međutim, postoje situacije i to ne malobrojne u kojima i bebe imaju svoju priču... Koliko god da je za proces usvajanja deteta potrebna samo ljubav i želja, on je vrlo kompleksan, jer usvajanje nije samo susret tri osobe. To je susret tri priče. Usvojitelji moraju prvo da prihvate svoju priču, kako bi zatim prihvatili priču svog deteta. A onda i da pomognu detetu u prihvatanju njegove priče, što je možda najvažnije od svega.

Predstava je nastala po motivima filma "U sigurnim rukama", u adaptaciji rediteljke Snežane Udicki. Scenograf i kostimograf je Sofija Lučić, a koreografiju i scenski pokret uradio je Petar Pjer Rajković.

U predstavi igraju: Monika Boldovina Bugle, Vanja Janjić, Srđan Radivojević, Tamara Tamči Toskić, Dojna Petrović, Sonja Radosavljević, Ivan Đorđević.

Snežana Udicki je diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu, na grupi za opštu književnost i teoriju književnosti, a zatim završila i master studije na istoj katedri. Objavila knjigu eseja „Zamena rodnog identiteta i motiva prerušavanja u Šekspirovim komedijama“, kao i nekoliko teatroloških eseja u časopisu „Scena“. Master studije pozorišne režije završila na Fakultetu dramskih umetnosti u Skoplju u klasi profesora Slobodana Unkovskog. 


PROČITAJTE I:

OTVARANJE POSTAVKE U OBNOVLJENOM KONAKU KNEZA MILOŠA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.