Film
film/6.09.2023.

U prodaji karte za film Duhovi u Veneciji

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Triler reditelja i glumca Keneta Brane "Duhovi u Veneciji" (A Haunting in Venice) stiže u bioskope 14. septembra, a dan ranije u sredu premijerno će biti prikazan u velikim salama širom Srbije za čije projekcije se već mogu pronaći karte na blagajnama bioskopa.

"Duhovi u Veneciji" snimljeni su prema motivima knjige čuvene "kraljice misterije" kako nazivaju književnicu Agatu Kristi, a reditelj i glumac Kenet Brana zajedno sa scenaristom Majklom Grinom najavljuje fanovima potpuno nova iznenađenja. Dvojac je snimio i filmove "Ubistvo u Orijent ekspresu" (2017) i "Smrt na Nilu" (2022).

"Naš cilj je uvek da pokušamo da izazovemo neku vrstu napetosti i oduševljenja", rekao je Brana.

Nakon razaranja Drugog svetskog rata oštroumni belgijski detektiv Herkul Poaro izgubio je veru u čovečanstvo i udaljio se od ostatka sveta, povukao se u slikoviti grad,  Veneciju. Ipak, on se nevoljno upliće u seanse koje se održavaju u jednoj urušenoj venecijanskoj palati, u trenutku kada se dogodi ubistvo jednog od prisutnih. 

"Poaro je u ovoj priči zaista pokušao da odustane. Video je mnoge zločine. Video je Drugi svetski rat, okrutnost čoveka prema čoveku i dosta mu je svega ili bar tako kaže".

U srcu priče je grad Venecija, jednako glavni "lik" kao i ostali, a scenarista Grin ističe da "ne postoji ništa tako mistično kao venecijanske palate. Sam grad poziva na maglu i maske", i tako je mesto dešavanja u originalnoj verziji, za potrebe filmske priče premešteno iz Engleske u Italiju.

Najnoviji film okupio je jaku glumačku ekipu i pored Keneta Brane u filmu igra Mišel Jeo (Sve u isto vreme), kao i dobitnica nekoliko nagrada Emi, Tina Rej, ovaj put u ulozi  autorke detektivskih romana Arijadne Oliver, velike prijateljice Herkula Poaroa. 

Knjiga po kojoj je snimljen film Duhovi u Veneciji "Uoči svih svetih" prvi put je objavljena 1969. godine kao "Hallowe'en Party" i kao još jedan naslov u okviru Agatinog opusa u kojoj misterije rešava čuveni belgijski detektiv.


PROČITAJTE I:

EPSKA DIMENZIJA SLUČAJA MAKAVEJEV

PREMIJERA FILMA "ŠTO SE BORE MISLI MOJE"


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.