Film
film/2.11.2023.

Svetska premijera filma „Sunce mamino“

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Promo

 

Domaći film reditelja i scenariste Koste Đorđevića „Sunce mamino“ (Sweet sorrow) imaće svoju svetsku premijeru na Black Nights Film Festival u Talinu, u nedelju 5. novembra, gde će biti prikazan u okviru JustFilm takmičarskog programa omladinskog filma.

Film će se potom uskoro naći i na redovnom repertoaru naših bioskopa.

Od reditelja filmova „S/Kidanje“ i „Reži“, koji su postigli fantastičan uspeh na međunarodnim festivalima i kod publike, stiže novo ostvarenje, tinejdžerska i porodična priča o romantičnom sedamnaestogodišnjaku Relji koji organizuje sahranu svoje bake u trenutku kada shvati da je to način da smuva devojku u koju je zaljubljen.

Sniman tokom leta 2021., na autentičnim lokacijama koje oslikavaju beogradsko leto, „Sunce mamino“ je ljubavna komedija o odrastanju tinejdžera na ulicama i krovovima glavnog grada u kojoj protagonista, Relja Noveski, manevriše između ljubavi i smrti.

O svom novom filmu reditelj Đorđević ističe da je reč o toploj porodičnoj priča ispričanoj iz ugla do ušiju zaljubljenog tinejdžera koji ne bira sredstva kako da dođe do devojke u koju je zaljubljen.

„Kako to obično biva u životu i na filmu, njegovi postupci dovešće do neočekivanog razvoja situacije pa će na kraju filma umesto da osvoji devojku, konačno uspostaviti emotivan odnos sa svojom mamom. Ubeđen sam da nam je danas svima baš ovakav kraj potreban i da je domaća publika željna ovakvog filma.“

Glavna uloga Relje poverena je aktuelnom mladom glumcu Pavlu Čemerikiću, a u ostalim ulogama našli su se popularni Denis Muris, Alisa Radaković i Pavle Mensur, uz podršku nešto starijih koleginica, pre svega Branke Katić, a zatim i Dubravke Kovjanić i Draginje Voganjac.

Za potrebe filma snimljena je pesma „Ti i ja“ koju izvodi popularni hrvatski elektro sastav „Nipplepeople“, a „Sunce mamin“o koji je snimljen u srpsko-hrvatskoj koprodukciji treći je naslov reditelja Koste Đorđevića koji je pored pomenutih filmova „Skidanje“ i „Reži“ režirao i nekoliko istaknutih serija: „Senke nad balkanom“, „Urgentni centar“ , „Ubice moga oca“, „Tajna vinove loze“ i druge.


PROČITAJTE JOŠ:

SLOBODNA ZONA: OD PECOLDA DO ALMODOVARA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.