Muzika
muzika/14.09.2021.

Stefan Milenković i Nele Karajlić na Tašu

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nebojša Babić

 

Stefan Milenković i Nele Karajlić će 21. juna 2022. godine na Svetski dan muzike predstaviti na beogradskom Tašmajdanu svoj zajednički autorski projekat – “Rock El Clasico”!

U Narodnom muzeju prikazan je spot “Gile i Čajkovski” koji predstavlja uvertiru u ovaj veliki projekat, a u pitanju je specifičan spoj muzike Petra Iljiča Čajkovskog i Zabranjenog pušenja, u vidu kultne pesme “Gile šampion” koju izvodi Karajlić i muzičkih deonica iz baleta “Labudovo jezero” u interpretaciji Stefana Milenkovića. U spotu glavnu ulogu odigrala je voditeljka Dragana Kosjerina.

Melodije po kojima su poznata dvojica muzičara prvi put u do sada neizvođenom spoju.

„Nikada se nije napravilo ovo o čemu sam ja sanjao, a to je da se klasika uveze u neku rok pesmu i da se ne vidi razlika, da se ne vidi šav između onoga što je rok i onoga što je klasika. Stefana znam još dok je bio klinac, sreo sam ga on je imao 14 a ja 24, on se rodio kao zvezda, a znam da je dovoljno lud i dovoljno entuzijasta da ovako jedan poduhvat sa mnom krene", rekao je Nele Karajlić.

Krenuli su sa spotom "Gile i Čajkovski", a najavili i do dva sata programa. Neograničenost u izboru spojila je poznate pesme Zabranjenog pušenja sa melodijama Čajkovskog, Bramsa i Šostakoviča. Kažu da je sloboda koju imaju bila idealan izazov i zadovoljstvo.

„Ovde je sve dozvoljeno i reč i slika i video performans art, saradnici sa kojima smo. To seme koje smo posejali sada je potencijal, što me je privuklo odmah u ovoj saradnji, jer sam prepoznao taj neograničen umetnički potencijal. Mislim da svaki umetnik treba da bude netipičan, da je to skoro definicija umetnosti", istakao je Stefan Milenković.

Netipičan roker i virtuoz klasike stvoriće melodije koje će na koncertu trajati i do deset minuta. Taj muzički eksperiment krunisaće koncertom na Tašmajdanu na Svetski dan muzike, 21. juna 2022. godine.

Karte su već u prodaji preko sajta tickets.rs.


PROČITAJTE I:

OVACIJE ZA HITOVE KLASIKE I HOLIVUDA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.