Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/18.11.2019.

Potraga za magičnim violončelom

muzika
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaPosle niza koncerata u zemlji i svetu, Jela Cello (Jela Mihailović) će 29.11.2019. godine u Sava centru od 20 časova održati prvi veliki beogradski koncert uz pratnju velikog simfonijskog orkestra.

Po zvanju specijalista muzičke umetnosti, Jela već dugi niz godina kombinuje klasičan muzički izraz sa obradama pop i rok klasika u aranžmanima za violončelo i simfonijski orkestar. Njene interpetacije Puprle Haze-a (Jimi Hendrix), Eleanor Rigby (The Beatles) kao i srpskih narodnih pesama privukle su pažnju širokog auditorijuma i poznatih svetskih producenata i afirmisanih umetnika. O tome kako je kao interpretator melodija klasike, pop, rok, etno i srpske narodne muzike pre nekoliko godina trebala da izvede naslovnu numeru u jednom od filmova o Džejmsu Bondu pročitajte u intervjuu sa Jelom Mihailović - Valjevka pred zvezdama Holivuda.

Nastupajući na različitim scenama širom sveta, kao jedan od njenih najinteresantnijih nastupa može se izdvojiti nastup na dodeli Oskara u Los Anđelesu i saradnja sa holivudskim velikanima među kojima je jedan od najvećih filmskih režisera Džejms Kameron.

Koncert u Beogradu biće audio-vizuelni spektakl, poslastica za ljubitelje kvalitetne muzike i sinteze dobrih frekvencija. Jela Cello & Power Symphony Orchestra izvešće muziku sa njenog najnovijeg autorskog albuma "Potraga za magičnim violončelom" koji je kao i prethodna dva, izdao PGP RTS, dok je svetsku distribuciju obezbedio Warner Music Group. 

Koncert "Potraga za magičnim violoncelom" je muzičko putovanje kroz kosmos i vreme na kom će se pored muzike sa najnovijeg albuma i Jelinog izvođenja na akustičnom violončelu uz simfonijski orkestar naći i obrade pop i rok klasika koje će Jela izvesti na električnom violončelu takođe uz pratnju simfonijskog orkestra.
Jela Mihalović svoje školovanje započela je 1996. godine u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ u Valjevu u klasi profesorke Nede Jovanović. Dve godine pre upisa na Muzičku akademiju i studije prešla je u Muzičku školu „Josip Slavenski“ u Beogradu, koju je završila kao đak generacije. Na Akademiju je primljena 2006. godine u klasu profesora Dragana Đorđevića u kojoj je ostala do kraja specijalizacije i stekla zvanje specijaliste muzičke umetnosti.
Raznolikost Jelinog muzičkog opusa garantuje uzbudljiv muzički doživljaj na koncertu 29. novembra, kako za ljubitelje klasične muzike tako i za publiku koja je okrenuta i drugim muzičkim pravcima, koje je Jela vešto uklapajući uobličila u nešto što bi moglo da se okarakteriše kao totalna muzika. 

PROČITAJTE I:

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.