Muzika
muzika/15.09.2020.

Ponovo radi Filharmonija!

muzika
  • Marko Đoković / Beogradska filharmonija
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonijaBeogradska filharmonija i šef-dirigent Gabrijel Felc, ponovo su na okupu i pripremaju prve koncerte u novoj sezoni. Uz poštovanje mera i obavezne distance, muzičari održavaju probe za „Veče Mocarta“ koje će se održati u tri termina, u Sali Beogradske filharmonije, od 17 – 19. septembra, od 20 časova.

Iako je sezona 20/21 bila odavno spremna, Beogradska filharmonija se adaptirala na aktuelnu situaciju i pripremila potpuno nov program za manji orkerstarski sastav koji će slušati ograničen broj publike, ali samo naizgled.

Šef-dirigent Gabrijel Felc

„Već smo se navikli da probleme nazivamo izazovima, a krize pretvaramo u prilike. Pošto smo uvažili ovaj novi rečnik poslovnih mudrolija, Beogradska filharmonija u novoj sezoni rešava korona krizu na svoj način i prebacuje igricu na drugi nivo. A tu su apsolutno svi dobrodošli“, rekao je direktor Ivan Tasovac.

Direktor Ivan Tasovac

Nastupi u Sali Beogradske filharmonije biće snimani, a potom će se repertoar slušati na neočekivanim mestima. Do kraja godine orkestar predvode šef-dirigent Gabrijel Felc i stalni gostujući dirigent Danijel Rajskin, a koncerti su besplatni i namenjeni filharmonijskim pretplatnicima. Pored orkerstarske sezone, nastupaće i mnogi kamerni sastavi, a Filharmonija će celokupni repertoar objavljivati na mesečnom nivou.


PROČITAJTE:

NEMANJA RADULOVIĆ - NOVI DATUMI ZA BEOGRADSKE KONCERTE


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.