Muzika
muzika/30.06.2023.

Nemanja Radulović na turneji u Srbiji

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Sever Zolak

 

Violinista Nemanja Radulović u okviru svetske turneje nastupiće tokom leta u Beogradu i u gradovima širom Srbije. Preko Amerike i dalekog Japana, Radulović će na turneiji promovisati album „Roots" (Koreni) koji je već osvojio publiku širom sveta.

Nemanja Radulović će zajedno sa svojim orkestrom Double Sens nastupiti u ponedeljak, 3. jula u Beogradu na Stadionu Tašmajdan. Pre nastupa u Beogradu biće održan koncert u Ćupriji (subota, 1. jul), a posle toga i u Kraljevu (u nedelju, 9. jula), Čačku (11. jula), i na Arsenal festu u Kragujevcu (u subotu, 30. juna).

Publika će tokom koncerata u Beogradu, Ćupriji, Kraljevu i Čačku moći da nabavi svoj primerak albuma „Roots", dok će se najomiljeniji srpski violinista, nakon nastupa, družiti sa svojim vernim fanovima i potpisivati album.  

Album „Roots" je izdanje štampano na vinilu ekskluzivno za tržište Srbije zahvaljujući saradnji koju izdavačka kuća Mascom ima sa partnerima iz Warner Classics. Ovo specijalno izdanje ima sedamnaest pesama koje su ukorenjene u različitim tradicijama sveta, od romske, srpske i makedonske, sve do japanske.

Nemanja Radulović je povodom izlaska ovog albuma izjavio: „Tokom perioda pandemijskog zaključavanja imao sam vremena da razmišljam o muzici. Pokušao sam da je stvaram, pokušao sam da vežbam ali nisam mogao. Međutim, shvatio sam koliko muzika može da poveže ljude, kroz svoju nevinu radost. Bilo je sasvim očigledno da je to jedino što mogu da ponudim svetu s obzirom na novonastalu situaciju. Moja namera je bila da svet ujedinim kroz muziku i to kroz tradicionalnu iz koje je klasična muzika potekla. Pesme koje sam izabrao za ovaj album su meni lično veoma drage i sve su vrlo intimne. Želim da svako od vas kroz ovu muziku otkrije svet u kome ne postoje granice".


PROČITAJTE I:

NOVA LOKACIJA ZA DIZNI FANTAZIJU

MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.