Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/18.02.2020.

FOTO | Mart u znaku Nemanje Radulovića

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Piše: Lela Milivojević

Nemanja Radulović se posle sedam godina od poslednjeg solističkog koncerta sredinom marta vraća na scenu Kolarca što će ujedno biti i prilika da se premijerno u Beogradu vidi film o ovom virtuozu na violini, pod nazivom „Unique“ (Jedinstven).

Interesovanje za Nemanjine nastupe je uvek ogromno, pa je i ovog jutra ispred Kolarčeve zadužbine bio red u kojem je na desetine ljubitelja ovog umetnika čekalo na svoju ulaznicu za koncerte 16. i 19. marta.

Od ranog jutra red za kupovinu karata za koncert Nemanje Radulovića / Foto: Lela Milivojević

Nemanja Radulović će na solističkim koncertima nastupiti u pratnji pijanistkinje Lor Favr Kan, a na programu su dela za violinu i klavir Tartinija, Betovena, Franka i Ravela.

Nemanjini nastupi će biti praćeni i premijernim prikazivanjem francuskog filma o njemu pod nazivom „Unique“ (Jedinstven) 17. i 18. marta u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Zamislite da po ceni bioskopske ulaznice i na velikom ekranu gledate koncert jednog od najtalentovanijih umetnika klasičnog repertoara današnjice, snimljenog samo za vas i to na arheološkom lokalitetu.

Violinista Nemanja Radulović, okružen svojim orkestrom Double Sens i pijanistkinjom Lor Favr Kan, inauguriše ovaj inovativni projekat pod nazivom „Jedinstven | umetnik, mesto, koncert“, na koncertu snimljenom prošlog leta na neolitskom lokalitetu Karnak u Bretanji.

Inače, Radulovićev album „Baika“ je na kraju 2019. godine proglašen najboljim albumom klasične muzike u prošloj godini, po izboru kritičara magazina „Gramofon“.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE:

NEMANJA RADULOVIĆ - NOVI SPOT


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.