Muzika
muzika/4.01.2020.

“Baika” Nemanje Radulovića album godine!

muzika
  • Marijana Mitrović
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Novosti / Foto: Marijana MitrovićVirtuozni violinista Nemanja Radulović dobio je veliko priznanje – njegov album “Baika” je po izboru kritičara magazina “Gramofon” izabran za najbolji klasični album u prošloj godini.

“Nemanja je suvo zlato”, “Radulović je sjajan pripovedač na albumu sa primamljivim pričama”, “Ovo je izuzetan album po svim standardima”, “Nemanja je harizmatičan umetnik, u kožnim čizmama do kolena, ali na koncertima je pravi pesnik”, samo su neki od hvalospeva kritičara za album “Baika”, koji još jednom istražuje muziku istočne Evrope.


Seme za ovaj album posađeno je na prvoj turneji koju je Nemanja imao sa Sašom Gecelom i Borusijan Istanbul filharmonijskim orkestrom, kada je obuzet solo violinskim delom “Šeherezada” tražio od svog prijatelja, srpskog kompozitora Aleksandra Sedlara da mu razvije taj deo u komad za solo violinu i njegov ansambl Dabl sens. Rezultat je bio prava violinska bravura.

Nemanja je na kraju 2019. podelio i trejler svog prvog koncertnog filma “Unique”, snimljenog letos u Karnaku u režiji Sebastijana Lefevra, a koji će 23. januara biti prikazivan u više od 300 bioskopa u Francuskoj. U snimanju su mu pomogli i Dabl sens, Devils trils, Lori Favr-Kan, Tamara Aleksić, Ksenija i Tijana Milošević.

– Pozivam vas da nam se pridružite u ovom jedinstvenom iskustvu, gde ćete biti jedina publika – poručio je Nemanja Radulović, koji će 24. januara održati koncert sa filharmonijom u Moskvi, 13. februara u Hamburgu, a 21. maja u Londonu.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

INTERVJU: NEMANJA RADULOVIĆ - ESENCIJA ČISTE LJUBAVI


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.