Muzika
muzika/18.01.2019.

Madžar se vraća na podijum Kolarca

muzika
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop-mediaProslavljeni pijanista Aleksandar Madžar vraća se na podijum Kolarca gde će 31. januara nastupiti sa kolegom, takođe pijanistom Aleksandrom Meljnikovim, u okviru ciklusa Kolarac tvoj svet muzike.

Jedan od naših najuspešnijih pijanista, Aleksandar Madžar, ljubimac beogradske publike, ponovo će biti na podijumu Kolarca, ovog puta sa svojim kolegom, takođe pijanistom Aleksandrom Meljnikovim. Tematski obojen program muzikom Sergeja Rahmanjinova obuhvatiće dela za klavir solo, kao i za klavirski duo, originalne kompozicije ali i transkripcije. Na programu su Varijacije na temu Šopena, svita br 2, Prelidi iz opusa 23, kao i Simfonijske igre.

Koncert slične koncepcije pod nazivom Nostalgija, koji je uključio i solo pesme Rahmanjinova, nedavno je izveden u briselskoj sali Bozar. Pre beogradskog nastupa duo će imati koncerte u Holandiji i Belgiji.

Madžar, koji ima zavidnu karijeru u inostranstvu, paralaleno sa brojnom solističkim i kamernim nastupima, veoma je posvećen pedagoškom radu.


PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

NEMANJA RADULOVIĆ - ESENCIJA ČISTE LJUBAVI

OVACIJE NA KONCERTU IVE POGORELIĆA


Rođen je u Beogradu gde se i školovao, a potom usavršavanje nastavio uMoskvi, Strazburu i Briselu. Madžarova međunarodna karijera veoma je napredovala nakon osvajanja nagrade na Takmičenju pijanista u Lidsu 1996. godine, ali i u Ženevi, Bolcanu i Milanu.

Ulaznice po ceni od 1.600, 1.800 i 2.000 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarca.

Ovaj koncert će biti održan u okviru četvrte sezone ciklusa koncerata KOLARAC TVOJ SVET MUZIKE, koji Centar za muziku Kolarčeve zadužbine organizuje u saradnji sa MTS-om. Sezona je planirana da, u okviru proslave 140 godina od osnivanja Kolarčeve zadužbine, beogradskoj publici predstavi zanimljive programe, interesantne umetnike i probranu koncertnu seriju koja obuhvata čak sedam koncerata. Imajući u vidu da Kolarčeva zadužbina ima novi Stenvej klavir, sezona  je bazirana i na promociji tog instrumenta kroz različite programske segmente.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.