Muzika
muzika/17.06.2024.

EXIT: Najjači elektronski line up na svetu

muzika
  • EXIT Promo
  • EXIT Promo
  • EXIT Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: EXIT/Promo Team

 

Ovogodišnji EXIT festival biće centralno mesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih line up-a na svetu ove godine! U hramu elektronske muzike puteve će ukrstiti apsolutne legende i megazvezde – Carl Cox, Bonobo, Black Coffee i Maceo Plex, a sa njima i apsolutni predvodnici techno i house scene nove generacije I Hate Models, KlangKuenstler, Patrick Mason, Franky Wah, Barry Can't Swim, Sama' Abdulhadi i niz drugih!

Titani elektronske muzike i virtuozi bitova donose najraznovrsniji milje zvuka i u druge srednjevekovne šance Petrovaradinske tvrđave, pa tako na NSNS Refreshed By Heineken Silver stiže vrhovna predvodnica hard techno zvuka Sara Landry, a na istom mestu pridružuju se vodeći predstavnici andergraund scene Kobosil, Yotto, Helena Hauff, Cassie Raptor, Francis Mercier, Estella Boersma, Henry Saiz, Oguz i mnogi drugi! Žanrovsko šarenilo za vatrene fanove sa najistančanijim ukusom stiže na još tri bine – Together X House by IQOS, Urban Bug i Gaia Trance!

U petak, 12. jula Argy i Vintage Culture na mts Dance Arenu donose svetsku premijeru svog b2b seta, a iste večeri nastupiće i najtraženiji producentski i DJ dvojac ARTBAT, vodeća producentkinja Indije Avantika, kao i Human Rias i Lanna!

Jedno od glavnih pojačanja fantastične postave na mts Dance Areni ove godine svakako je ukrajinski dvojac Artbat. Dokazali su se kao kreatori ukusa moderne dance muzike, a u Novi Sad stižu nakon što su zagrejali plavu lagunu na Exitovom Sea Star festivalu u Umagu. 

Publika će na ovogodišnjem Exitu svedočiti istoriji, jer će se prvi put dogoditi saradnja dva velika imena – Argy i Vintage Culture predstavljaju svetsku premijeru svog b2b seta! Osamnaestogodišnje Lanne u Novi Sad stiže nakon što je zapalila atmosferu u čuvenom klubu Hï Ibiza, rame uz rame sa zvezdama kao što su Meduza & James Hype, Ida Engberg i Chelina Manuhutu.

U četvrtak, 11. jula na mts Dance Areni užarene fanove će kroz noć voditi sam sinonim za DJ profesiju, legendarni Carl Cox. Društvo će mu praviti i KlangKuenstler, kao i začetnica palestinskog elektronskog zvuka Sama' Abdulhadi. Iste večeri, žariće i paliti Yotto svojim progressive house setom, a na isto mesto drugog dana festivala dolaze Kobosil i Estella Boersma sa svojim prepoznatljivim kombinacijama house, techno i indie zvuka.

U prilog tome da je EXIT okupio „crème de la crème" elektronske muzike svedočiće i subota, 13. jul na mts Dance Areni, rezervisana za techno majstora Maceo Plexa, a masu će zapaliti i zvezda nove techno generacije I Hate Models, kao i ekscentrični techno i house mag Patrick Mason. Treći festivalski dan obeležiće nastup dobro poznatog Francisa Merciera, a stižu i Awen, Sona i drugi.

Maestralno zatvaranje mts Dance Arene i ovogodišnjeg izdanja festivala u nedelju, 14. jula prirediće producent i DJ koji je rasprodao Madison Square Garden i okitio se Grammy nagradom – Black Coffee.  Pre toga, na istom mestu zagrmeće legendarni Bonobo sa svojom unikatnom soničnom fuzijom, Barry Can't Swim naslikaće dinamični muzički pejzaž svojim gotovo savršeno harmoničnim bass linijama, dok će Carlita doneti zvuke srednjeg Istoka. Poslednjeg dana nastupiće vrhovna mađioničarka hard techno zvuka Sara Landry, a publiku će osvojiti i Helena Hauff.

Naredno izdanje EXIT festivala, sa temom EXIT Starseeds i sloganom „Probudimo naše supermoći zajedno", biće održano od 11. do 14. jula 2024. na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz Nulti dan, 10. jul, rezervisan za posebni Starseeds Takeover performans na Tesla Universe bini.


PROČITAJTE I:

VEŠTAČKA INTELIGENCIJA: TIHI NESTANAK VIRTUOZNOSTI UMETNIKA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.