Muzika
moja-kafica
moja-kafica
muzika/7.05.2018.

Prelepi Portugal u spotu Zdravka Čolića

muzika
  • Printscreen / YouTube
  • Printscreen / YouTube
  • Printscreen / YouTube
  • Printscreen / YouTube
  • Printscreen / YouTube
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Zdravko Čolić objavio je spot za pesmu koju je posvetio svojoj supruzi, a u kojoj se, prvi put, ne pojavljuje nijedna ženska osoba.

Spot za numeru "Tebe čuvam za kraj" sniman je u Lisabonu, a Čola objašnjava zašto je kao lokaciju odabrao baš ovaj grad.Uživajući u prelepom ambijentu koji je savršeno oslikavao muzičku temu pesme “Tebe čuvam za kraj”, čiji tekst i muziku potpisuje Miroslav Rus, menjale su se slike lokacija i na najživopisniji način oduševljavale osmočlanu ekipu, na čelu sa rediteljem spota Aleksandrom Kerekesem Kekijem.- Imao sam ideju da se spot snimi u Lisabonu obzirom na muziku, te smo režiser spota i ja razmišljali o tome. Žanr pesme je takav, da je to jedna vrsta salse, asocira malo ka fadu i na latino muziku, neki Portugal, neki polubrazilijano i konačni izbor pao je na Lisabon - otkrio je Čolić.
Zdravko je dobio ulogu fotografa koji, lutajući romantičnim ulicama portugalske prestonice i divljom obalom Atlantskog okeana, pravi kolaž najraznovrsnijih fotografija. Sklapajući ih u mozaik, a tražeći onu pravu fotografiju koja će sklopiti mapu, Zdravko publiku na kraju spota dovodi do finalne slike i otkriva ženu koju čuva za kraj - pojavljuje se mozaik sa likom njegove supruge.“Lep je osećaj znati, da je Zdravko pevao moju pesmu. Kao mali, voleo sam da skupljam sličice, pa sam to preneo i na moj muzički rad. Godine su učinile svoje, nedostajao mi je samo Zdravko Čolić. Eto, tako je nastala pesma”, otkriva autor pesme Miroslav Rus za koju aranžman potpisuje Nikša Bratoš.

Ovo je četvrta ekranizacija pesme sa novog albuma “Ono malo sreće”.

PROČITAJTE JOŠ NA KALEIDOSKOP MEDIA:

STIV AVERIL, INTERVJU - UZBUDLJIVA SARADNJA SA U2
NEPRISTAJANJE NA PINK GENOCID NACIJE
MAJK GARSON: NEISPRIČANA PRIČA O BOUVIJUPOVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box