Film
moja-kafica
moja-kafica
film/8.03.2021.

Vimu Vendersu Počasno Srce Sarajeva

film
  • Peter Lindbergh
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Peter Lindbergh

 

27. Sarajevo Film Festival će odati počast reditelju Vimu Vendersu u znak priznanja za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti. Cenjenom reditelju će biti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva, dok će u sklopu programa "Posvećeno" (Tribute to) biti prikazana retrospektiva njegovih odabranih filmova.

„Presrećni smo što možemo odati priznanje jednoj od centralnih ličnosti svetske kinematografije. Svojim radom u oblasti vizuelnih umetnosti, kao izvanredan filmski autor i fotograf, Vim Venders publici uvek donosi nezaboravne priče i emocije", rekao je direktor Festivala Mirsad Purivatra.

Wenders će održati Masterklas, a Festival će organizovati i posebnu projekciju novorestaurirane verzije njegovog filma Hotel od milion dolara, koji je 2000. godine osvojio Srebrnog medveda na Berlinskom festivalu.

Venders se vraća Sarajevo Film Festivalu deset godina nakon svoje prve posete: 2011. godine predstavio je svoje revolucionarno 3D filmsko ostvarenje PINA, dugometražni dokumentarni omaž legendarnoj koreografkinji Pini Bausch (1940-2009), nominovan za Oskara. Iste godine, Venders je na 17. Sarajevo Film Festivalu (2011) održao predavanja učesnicima programa Talents Sarajevo, edukativnog programa koji Sarajevo Film Festival organizuje u saradnji sa Berlinale Talents i Međunarodnim filmskim festivalom u Berlinu. 

27. Sarajevo Film Festival biće održan od 13. do 20. avgusta 2021.


PROČITAJTE I:

KULTNA OSTVARENJA NA FESTU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.