Film
film/29.01.2020.

Srpski film u muzeju MoMA u Njujorku

film
  • FCS promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Foto: Filmski centar SrbijeNakon svetske premijere na festivalu dokumentarnog filma IDFA u Amsterdamu, u takmičarkom programu First Appearance, dugometražni dokumentarni film „Govori da bih te video“ Marije Stojnić, imaće svoju severnoameričku premijeru u najznačajnijem svetskom muzeju moderne umetnosti MoMA u Njujorku.

Kako je saopštio Filmski centar Srbije u
programu Doc Fortnight film će biti u izabranom društvu od 28  dokumentarnih ostvarenja iz čitavog sveta. Film će biti prikazan 13. i 16. februara, a karte će se naći u prodaji od ove nedelje.


Film „Govori da bih te video“ istražuje zvučne krajolike Radio Beograda, jedne od najstarijih radio stanica u Evropi, i višedecenijskog kulturnog svetionika grada. Kroz sinesteziju reči, šumova, muzike, tišine i svetla, film nas uvodi u svet radiofonskog zvuka koji čini da se sećamo, osećamo promišljamo i razumemo svet i sebe.

Producenti filma su Miloš Ivanović i Marija Stojnić, direktor fotografije je Dušan Grubin, montažeri Kristina Poženel i Ivan Vasić, a dizajn zvuka potpisuje Ivan Zelić. Koproducenti su filmska kuća Set Sail Films i Vanja Jambrović i Tibor Keser za Restart.

Projekat je podržan od strane Filmskog centra Srbije na konkursima za razvoj i produkciju, Eurimages -a,  (“Euroimages Lab Project Award”), Filmskog Instituta Doha 2018, za postprodukciju, a film je podržala i finska medijska kuća, YLE. Poster za film uradio je umetnik Konstantinos Frangoulis, za marketinšku agenciju Asterisk* is Grčke.


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE.


PROČITAJTE I:

MOMA: JUGOSLOVENSKA ARHITEKTURA 1948-1980POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.