Film
film/19.02.2019.

Restaurisan film "Tri karte za Holivud"

film
  • Jugoslovenska kinoteka
Autor fotografije:
Kaleidoskop media / Izvor: Jugoslovenska KinotekaU okviru projekta Vip Kinoteka 21. februara u Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazan digitalno restauriran film „Tri karte za Holivud“ reditelja Božidara Nikolića u produkciji Centar filma, RTS-a i Kodeks-pointa.

Dve besplatne projekcije ovog filmskog ostvarenja iz 1993. godine zakazane su za 17 i 19 časova u svečanoj sali u Uzun Mirkovoj 1.„Tri karte za Holivud“ je nostalgična priča i dramatična komedija koja se dešava u ruralnoj Jugoslaviji u vreme Kubanske raketne krize iz 1962. godiine. Priča o tri dečaka koji su opčinjeni magijom sedme umetnosti, odlučuju da iz svoje zabite varošice pobegnu, ništa manje, nego pravo u Holivud.

PROČITAJTE I:

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ

KINOTEKA I FEST U ČAST MAKAVEJEVA


U isto vreme lokalni policajac euforično organizuje doček Maršala Tita, predsednika države, a njegovi „strogo kontrolisani“ građani pod utiskom dramatičnih događaja oko Kube počinju da se dele na dva tabora, rešena da isteraju do kraja ono što neće uspeti Hruščovu i Kenediju...Projekat Vip Kinoteka ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja. Ovim projektom, koji se sprovodi u saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije Vip mobile i koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.
Četvrtak, 21.2.2019.
17:00 / 19:00 / Svečana sala, Uzun Mirkova 1
BESPLATNE PROJEKCIJE
TRI KARTE ZA HOLIVUD (SRJ, 1993)
RESTAURIRANA VERZIJA

Uloge: Branislav Lečić, Bogdan Diklić, LJubiša Samardžić, Neda Arnerić, Velimir Bata Živojinović, Branislav Jerinić, Vesna Stanojević, Dragan Nikolić, Slobodan Ćustić, Vesna Čipčić, Milutin Karadžić
Scenografija: Milenko Jeremić
Muzika: Vojislav Kostić
Montaža: Branka Čeperac
Fotografija: Božidar Nikolić
Scenario: Željko Mijanović
Režija: Božidar Nikolić

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box