Film
film/7.11.2018.

Premijerno - restauriran "Petrijin venac"

film
  • Filmski centar Srbije
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Digitalno restaurirani film „Petrijin venac“ reditelja Srđana Karanovića biće premijerno prikazan 8. novembra od 19 časova u  čačanskom Domu kulture u okviru projekta „Vip Kinoteka“, saopštili su iz Jugoslovenske kinoteke. Publiku će pre prikazivanja filma pozdraviti deo glumačke i autorske ekipe.

Ovaj klasik srpske kinematografije, snimljen po istoimenoj knjizi Dragoslava Mihailovića, ostao je zapamćen i po interpretaciji Mirjane Karanović, kojoj je uloga Petrije debitantska.

Prikaz posleratnog perioda u malom rudarskom mestu u Srbiji verodostojno su predstavili velikani srpske filmske scene, među kojim su Pavle Vuisić, Branko Cvejić, Marko Nikolić, Radmila Živković, Dragan Maksimović, Miloš Žutić, Olivera Marković, Ljiljana Krstić, Veljko Mandić i drugi.


PROČITAJTE I:

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ

PRVI FILM O KINESKOJ POP KULTURI U SRBIJI

CECA BOJKOVIĆ - NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK


Priča o teškom životu, ali i nesalomivom duhu Petrije, ispraćena je muzikom poznatog filmskog kompozitora Zorana Simjanovića.

Projekcija u Čačku je otvorena za publiku, a ulaz besplatan. Film će u narednom periodu biti prikazan u više od deset gradova.
Izvor: Filmski centar Srbije
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box