Film
film/7.11.2018.

Premijerno - restauriran "Petrijin venac"

film
  • Filmski centar Srbije
Autor fotografije:
Kaleidoskop media


Digitalno restaurirani film „Petrijin venac“ reditelja Srđana Karanovića biće premijerno prikazan 8. novembra od 19 časova u  čačanskom Domu kulture u okviru projekta „Vip Kinoteka“, saopštili su iz Jugoslovenske kinoteke. Publiku će pre prikazivanja filma pozdraviti deo glumačke i autorske ekipe.

Ovaj klasik srpske kinematografije, snimljen po istoimenoj knjizi Dragoslava Mihailovića, ostao je zapamćen i po interpretaciji Mirjane Karanović, kojoj je uloga Petrije debitantska.

Prikaz posleratnog perioda u malom rudarskom mestu u Srbiji verodostojno su predstavili velikani srpske filmske scene, među kojim su Pavle Vuisić, Branko Cvejić, Marko Nikolić, Radmila Živković, Dragan Maksimović, Miloš Žutić, Olivera Marković, Ljiljana Krstić, Veljko Mandić i drugi.


PROČITAJTE I:

EKSKLUZIVNI INTERVJU -HARI BENSON: NISAM BIO ROKENROL FOTOGRAF

FASCINANTNA BIOGRAFIJA MILENE DRAVIĆ

PRVI FILM O KINESKOJ POP KULTURI U SRBIJI

CECA BOJKOVIĆ - NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK


Priča o teškom životu, ali i nesalomivom duhu Petrije, ispraćena je muzikom poznatog filmskog kompozitora Zorana Simjanovića.

Projekcija u Čačku je otvorena za publiku, a ulaz besplatan. Film će u narednom periodu biti prikazan u više od deset gradova.
Izvor: Filmski centar Srbije
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.