Film
film/18.10.2022.

Premijerno Čudotvorac Tumanski

film
  • Printskrin: YT/ Manastir Tumane
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Printskrin: YT/ Manastir Tumane

 

Čudotvorac Tumanski, kratkometražni igrani film o čudima Svetog Zosime, Tumanskog svetitelja i iscelitelja biće premijerno prikazan 1. novembra od 20h u MTS dvorani. 

Film je nastao na osnovu ličnih svedočanstava onih koje je svetitelj iscelio, a sakupio i sačuvao od zaborava iguman manastira Tumane otac Dimitrije u knjizi „Čudo ljubavi Božije“. Film se sastoji od tri omnibus priče, koje nam sa puno ljubavi, vere i najiskrenijih emocija vraćaju nadu i u onim bezizlazim situacijama.

"Nema te boljke koju sveti Jakov i Zosim ne mogu da iscele. Veruj i biće" - kaže lik Petra Božovića u trejleru za kratki igrani film "Čudotvorac tumanski", koji će premijerno biti prikazan za Božić.

Film sadrži tri priče o čudima Svetog Zosime, koja je svetitelj projavio u moderno doba. Priče su istinite, svedočanstva ljudi koja je iguman manastira Tumane otac Dimitrije sakupio i objavio u knjizi "Manastir Tumane, čudo ljubavi Božije".

Film je pun emocija, ljubavi i vere, svega onoga čega je danas moderan čovek željan. Rediteljka ovog ostvarenja je Bojana Krstić. Produkcija je realizovao manastir Tumane uz pomoć donatora.

Glumačku ekipu čine: Sloboda Boba Mićalović (Marija), Paulina Manov (Jelena), Đurđa Rakić (Milica), Nebojša Dugalić (Bojan), Anđelika Simić (Ana), Nenad Novaković (Viktor), Nebojša Milovanović (doktor), Draginja Mileusnić (Dragica), Aleks Germanović (sestra), Ivan Vučković (Miroslav), Petar Bozović (Marko), Dobrivoje Lazarević (Sv. Zosim).


PROČITAJTE I:

MANASTIRI KOJI PRIVLAČE NAJVIŠE TURISTA

PRIZREN JE MOGAO BITI SRPSKI DUBROVNIK


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box
reklama box