Film
film/21.01.2021.

Ovogodišnji „Kustendorf“ samo onlajn

film
  • Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Danas

 

14. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf biće održan od 22. januara do 25. januara, a zbog pandemije će moći da se prati isključivo preko digitalne platforme na adresi kustendorf.online, saopštili su danas organizatori.

Mladi filmski stvaraoci i velikani svetskog autorskog filma biće u fokusu i ovogodišnjeg Kustendorfa. U okviru festivala, kao specijalna poslastica za sve ljubitelje filmske umetnosti, biće prikazani razgovori osnivača festivala Emira Kusturice sa svim učesnicima festivala ‒ sa autorima čiji se filmovi prikazuju u okviru takmičarskog i programa "Savremene tendencije".

Takmičarski program se sastoji od 22 kratkometražna filma domaćih i inostranih autora, a za festivalske nagrade takmičiće se filmovi mladih režisera iz Poljske, Belgije, Srbije, Austrije, Azerbejdžana, Bugarske, Severne Makedonije, Nemačke, Rusije, Rumunije, Danske, Irana, Izraela, Kirgistana, Crne Gore, Uzbekistana i Francuske.

Takmičarski program činiće 18 igranih, dva dokumentarna i dva animirana kratkometražna filma.

U okviru programa „Savremene tendencije“ biće prikazani filmovi „Dragi drugovi!“ Andreja Končalovskog, „Vendi“ Bena Zejtlina, „Gospođica Marks“ Suzane Nikijareli i „Kamenolomac“ Đanluke i Masimilijana De Serioa.

U okviru programa „Retrospektiva velikana“ biće prikazane četiri epizode serije „Bila jednom jedna zemlja“ Emira Kusturice, program posvećen američkoj glumici Fej Danavej, i poslednji film reditelja Kim Ki Duka „Rastvaranje“.


PROČITAJTE I:

OVOGODIŠNJI FEST U NOVOM TERMINU


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.