Film
film/19.01.2021.

Ovogodišnji FEST u novom terminu

film
  • FEST / Facebook
Autor fotografije:

Kaleidoskop media

 

Ovogodišnji Međunarodni filmski festival - FEST, biće održan u pomerenom terminu u odnosu na uobičajen. Prateći kalendar održavanja velikih svetskih filmskih manifestacija - filmski festival u Berlinu pomeren je za mart, dodela Oskara za april, Kanski festival za jun, te će tako i FEST najverovatnije biti održan od 2 do 11. aprila.
 
Plan je da se program FEST-a prikaže u manjim dvoranama, ali sa maksimalnim brojem projekcija, od jutarnjih do kasnih večernjih, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mesta koji u tom trenutku bude dozvoljen.
 
Kako je saopštio Centar beogradskih festivala smatra se da će u prilog novim terminima održavanja manifestacija ići i to da će se do aprila već osetiti pozitivne posledice vakcinacije protiv COVID-19. Uz povoljnije vremenske uslove i manje zaraženih, a pretpostavlja se i relaksaciju mera, nadamo se se da će publika  moći bolje da oseti festivalsku atmosferu. 
 
Takođe, realizacija jubilarnog 30. izdanja Beogradskog letnjeg festivala BELEF, planira se za kraj juna ili početak jula, ali sa preoblikovanim konceptom i sa podnaslovom Beogradska letnja scena. Naglasak će ubuduće znatno više biti na pozorištu, i na ovaj način nastavlja se prošlogodišnju ideju okupljanja ne samo gradskih već i teatara iz ostalih delova Srbije, u nekoj vrsti produžetka redovne sezone i selekcijom najatraktivnijih predstava koje će se igrati na otvorenom na više punktova u Beogradu.

PROČITAJTE I:

FESTOVIH PEDESET VELIČANSTVENIH

FEST VREMEPLOV


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.