Film
moja-kafica
moja-kafica
film/16.01.2019.

Emiru Kusturici nagrada Fondacije Mkiva

film
  • Printscreen / YouTube
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaReditelj Emir Kusturica dobitnik je ovogodišnje nagrade Fondacije Mkiva iz Južne Afrike. Ovo priznanje ranije su dobili Nelson Mendela, Fidel Kastro, Ugo Čavez, Ulof Palme.

Priznanje za izuzetna dostignuća Kusturici će, večeras na zatvaranju 12. Kustendorfa, uručiti predstavnik Fondacije Zolani Mkiva, koji je zbog toga i došao na Mećavnik.

Fondacija Mkiva odlučila je da nagradi priznatog reditelja Emira Kusuricu za izuzetna dostignuća, za sve što je uradio do sada, a što je naišlo na odjek u Južnoj Africi. Koliko je Kusturica poznat i priznat, govori i podatak da njegov rad i njegove filmove izučavaju studenti glume na akademijama u Južnoj Africi.

– Ovde sam da uručim nagradu i ukažem čast i poštovanje Emiru Kusturici, a ova nagradau je jedna od najprestižnijih sa afričkog kontinenta. Na ovaj način želimo da proslavimo i pozdravimo jednog od najvećih srpskih sinova koji radi širom sveta. Sve ono što on govori kroz svoju muziku i filmove su priče koje se protežu kroz mnoge zajednice. Kusturica je dotakao mnoge duše i to posebno u Africi – rekao je Zolani Mkiva.

PROČITAJTE I:

VIKTOR IVANČIĆ, INTERVJU: HRVATI I SRBI ILI PSUJU ILI OBOŽAVAJU


Rad Emira Kusturice s velikim zanimanjem prate u Južnoj Africi i u toku su pregovori da u skorijoj budućnosti poseti ovu zemlju.

Žarko Tarmač, biznismen iz Južne Afrike, rekao je da u toj zemlji rado gledaju Kusturičine filmove, te da su oni izuzetno cenjeni, zbog čega se nadaju da će ih slavni režiser uskoro i posetiti.

Proglašenjem najboljih filmova i dodelom Zlatnog, Srebrenog i Bronzanog jajeta večeras će biti svečano zatvoren 12. Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf.

RTRS, Srna
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.