Film
film/30.01.2019.

Domaći film “Reži” premijerno na FESTU

film
  • Promo
Autor fotografije:
Kaleidoskop mediaFilm domaće kinematografije "Reži" biće premijerno prikazan u Kombank Dvorani 27. februara u 19:30 na 47. Međunarodnom filmskom festivalu FEST

REŽI prati jedan dan u životu tinejdžerke, u kojem sve što je izgledalo kao luda i vesela avantura polako prerasta u noćnu moru sa ožiljcima za ceo život.

"Reži" je drugi film reditelja Koste Đorđevića, autora filma „S/Kidanje" iz 2013. godine. 
 


Film prati jedan neobičan dan u životu tinejdžerke Aje, njene drugarice i  drugara iz kraja,  koji tumarajući kroz vrelinu avgustovskog dana, na usijanom beogradskom asfaltu traže načine da se zabave, osete živim, drugačijim i bitnim. Pravila igre sami biraju, a sistem vlastite kože jedini je sistem koji priznaju.

Ajina potreba i potraga za ljubavlju, od nečeg što je izgledalo kao vesela avantura, prerasta u dramu koja će obeležiti njihove mlade živote.
 
Ovo je film o tinejdžerima i njihovom odrastanju u surovom svetu bez jasnih pravila. Ne drži pridike, ne traži krivce. „Reži" je ogledalo onog što zovemo našim savremenim društvom, ali ogledalo u kojem se jasno može videti i odraz prošlosti koju smo živeli, ali i naslutiti obrisi budućnosti.

Zanimljivo je da kroz likove tinejdžera jasno možemo iscrtati i likove njihovih nevidljivih i nikad prisutnih, od borbe za opstanak sluđenih roditelja.


 
Film je snimljen tokom letnjih  dana 2017. godine. Osobenost filma leži i u činjenici da glumačku ekipu predvode dve mlade, harizmatične glumice Kristina Jovanović i Đurđina Radić poznatija kao Djixx, koje su publici poznate i iz sveta muzike.

Naime, Kristina Jovanović, članica je bendova E play i KIKA, dok je Đurđina Radić- Djixx nekadašnja članica benda SevdahBaby. U filmu, pored Kristine i Đurđine, igraju i Mladen Sovilj, Marko Janketić, Milan Čučilović, Radoslav Rale Milenković i drugi.

PROČITAJTE JOŠ:

KINOTEKA I FEST U ČAST MAKAVEJEVA

OVDE SE GOVORI 14 SVETSKIH JEZIKA!

FILM O PEPEU MUHIKI NA FESTU


Autorski tim predvođen rediteljom Kostom Đorđevićem, čine scenarista Dragan Nikolić, direktorka fotografije Bojana Andrić, montažerka Romana Vujasinović, kompozitor Filip Mitrović, kostimografkinja Suna Kažić, scenograf Damjan Paranosić, šminker Darko Kenig, snimatelj zvuka Branko Đorđević, dizajneri zvuka Mićun Jauković i Dako Puač.
 
Producenti filma su Miloš Ivanović, Kosta Đorđević i Bojana Andrić. „Kinematografska kuća" iz Beograda stoji iza produkcije filma, a u saradnji sa „Marinis Media" iz Hrvatske i „Platforma" iz Srbije. Projekat filma „Reži" podržan je od strane Filmskog centra Srbije na konkursu za razvoj projekta.Kosta Đorđević

Reditelj, biografija
 
Kosta Đorđević je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu na katedri za filmsku i televizijsku režiju. Njegov studentski film Ulični hodač bio je prikazan na filmskom festivalu u Lokarnu. Na filmu U prolazu je prvi put sarađivao sa direktorkom fotografije, Bojanom Andrić, što ga je inspirisalo na čestu upotrebu mizanscena u radu.
Kostin prvi dugometražni film S/Kidanje je imao evropsku premijeru na filmskom festivalu u Vašavi, a drugi dugometražni film, Reži, biće premijerno prikazan na FEST-u 2019. Trenutno radi na novom dugometražnom filmu Žalkoji se očekuje 2020.
 
Filmografija
 
Žal (2020) dugometražni igrani; u pred-produkciji
Reži (2019) dugometražni igrani; Kinematografska kuca/Platforma/Marinis Media
Ruske kape (2015) srednjemetražni edukativni film
S/Kidanje (2013) dugometražni igrani; Kinematografska kuća; nominovan za Free Spirit Award, Warsaw Film Festival '13
U prolazu (2008) kratkometražni igrani film, Klan film
Invazija (2005) dokumentarni; DartFilm
Ulični hodač (2004) kratkometražni; FDA; Leopards of Tomorrow, Locarno Film Festival
POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
reklama box
reklama box
reklama box