Film
film/19.02.2020.

40 godina filma Majstori, majstori

film
  • KCB / Promo
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPovodom obeležavanja 40 godina od kultnog filma Gorana Markovića Majstori, majstori, u Dvorani Kulturnog centra, u utorak, 25.02.2020. biće organizovana projekcija filma, izložba fotografija sa snimanja i razgovor sa ekipom.

U razgovoru učestvuju reditelj Goran Marković, direktor fotografije Milan Spasić Papi, kompozitor Zoran Simjanović i glumci Snežana Nikšić, Mira Banjac, Mirjana Karanović, Tanja Bošković i Bogdan Diklić

Izložbu je priredila i razgovor vodi Maja Medić. 

Projekcija filma Majstori, majstori počinje u 18 časova, posle čega je od 19.30 planirano da publika razgovara sa ekipom filma.

Foto: KCB / Promo

Goran Marković je pre četrdeset godina sa Miroslavom Simićem, s kojim je prethodno napisao Specijalno vaspitanje, napisao tragikomičnu priču o odlasku u penziju čistačice u osnovnoj školi. Taj događaj kao i tužba profesorke engleskog protiv svog kolege su samo povod da upoznamo zamršene odnose u kolektivu i to sve tokom jednog dana.

Ceo film snimljen je za 18 dana, bez budžeta, na postojećoj lokaciji i svi članovi ekipe, uključujući i glumce, radili su bez honorara.

Majstori, majstori, nazvan po prvom stihu pesme Majstori u kući pesnika Aleksandra Sekulića, poznat je po sjajnom glumačkom ansamblu koji čine Semka Sokolović-Bertok, Bogdan Diklić, Snežana Nikšić, Predrag Laković, Tanja Bošković, Milivoje Mića Tomić, Olivera Marković, Zoran Radmilović, Pavle Vuisić, Aleksandar Berček, Stojan Dečermić, Miodrag Andrić (Ljuba Moljac), Mirjana Karanović, Rade Marković, Mira Banjac, Dobrila Ćirković, Branko Cvejić, Ratko Tankosić i prvi (i jedini) put na filmu, u ulozi Keve, Smilja Zdravković.


PROČITAJTE I:

GRLOM U JAGODE: OŽIVLJAVANJE VREMEPLOVA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.