Vizuelne umetnosti
vizuelne umetnosti/23.02.2017.

Vuk kao alter ego: Izložba Mite Jovančića

vizuelne-umetnosti
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
  • Privatna arhiva
Autor fotografije:
Piše: Jelena Pavlović

Izložba slika pod nazivom “Ravnoteža” Milutina Jovančića Mite biće otvorena u petak, 24. februara od 19 časova, u beogradskoj Galeriji Pro3or (Koče Popovića 9). Izlaže posle dužeg vremena, a ovo nije njegova prva izložba.


Vuk je već dugo simbol koji koristi kao alter ego svog umetničkog izraza, kako kao frontmen benda Čovek Vuk, tako i u svojim slikama.

Izložba predstavlja spoj mojih radova s početka devedesetih i onih nastalih u skorije vreme. Pokušao sam da pronađem ravnotežu između ta dva perioda. Pošao sam od pitanja zašto je toliko teško uspostaviti je i zašto što na prvi pogled izgleda tako jednostavno, u stvari zahteva vrhunsku veštinu. Izložbom ću predstaviti susret slika iz dva različita vremena, toliko različita da je prosto nemoguće da se to ne primeti, i to kroz sudar svojih životnih sekvenci i mašte.

Mita slika od kad zna za sebe, a prema njegovom mišljenju, svaki čovek rodi se kao slikar.

Bojice i papir su omiljena igračka svakog deteta. Kasnije, nekako to postane bauk, verovatno kad dete uđe u obrazovni sistem. Najveći uspeh za svakog slikara je kada posmatrač otkrije poruku koja mu je poslata. U tom trenutku slikar i posmatrač, uz pomoć slike kao medija, stupaju u komunikaciju posebne vrste.

Kako kaže, veruje da je njegov najveći uspeh to što nije prestao da veruje da postoje ljudi koji mogu i žele da prime i protumače poruke koje ostavlja, ne samo kroz muziku, već i na svojim slikama.

Želim da na jednom mestu okupim prijatelje iz raznih oblasti - umetnosti, kulture  medija. Nadam se da ću videti mnoge drage ljude koje nisam dugo i da će ih moja umetnost podstaći na razgovor.

Izložba će trajati do 3.marta, a u okviru zatvaranja planiran je koncert benda Čovek vuk, koji rade, prema Mitinim rečima, na novom materijalu, o čemu će više reči biti na samom otvaranju.

Pročitajte još:

Strahovi iz ugla potrošačkog društva

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.
User
M. Janjić
22.03.2017.

Fantastično.

User
M. Janjić
22.03.2017.

Fantastično.

Vidi sve komentare
reklama box
reklama box
reklama box