Teatar
teatar/23.02.2021.

Zvezdara teatar: Premijerno Berači snova

teatar
  • Jakov Simović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Jakov Simović

 

Martovski repertoar Zvezdara teatra donosi dugo očekivanu premijeru komada „Berači snova" po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Božidara Đurovića. Premijera je zakazana za 11. mart u 18.30 časova. Prodaja ulaznica za martovska izvođenja započela je danas u ovom pozorištu.

Priča berača prati život seoske porodice koja pokušava da se obogati gajeći maline. Ipak, ispostaviće se da su maline samo milje iza koga se kriju mnogo važnije i komplikovanije životne teme današnjice, ispričane kroz zanimljive i duhovite likove.

Glumačku podelu „Berača snova" čine: Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Scenografiju za novi komad na sceni Zvezdara teatra uradio je Geroslav Zarić, dok je za izradu kostima zadužena Marina Vukasović Medenica. Autor muzike koja prati komad je Zoran Erić.

„Berači snova su priča o našim ljudima. O kumovima i komšijama, sinovima i majkama, očevima i kćerima, i o jednom dedi. Berači snova znaju i šta bi i kako bi, ali im nešto ne da. Beračima snova izmiče sadašnjost dok zagledani u budućnost pate zbog prošlosti.", kaže pisac ovog komada, Vladimir Đurđević.

Reprize „Berača" su zakazane u tri termina: 12, 19. i 26. marta na sceni Danilo Bata Stojković.

Pored premijere sa martovskim repertoarom nakon duže pauze vraća se „Klaustorfobična komedija", Dušana Kovačevića, koja će se igrati 13. i 14. marta.

Po dva izvođenja imaće i „Osama-Kasaba u Njujorku" (7. i 28. marta), kao i „Voz", planiran za 5. i 6. mart. Predstava „Generalna proba samoubistva" je 20. marta, a predstava „Ljubav u Savamali" 21. marta.

Zvezdara tetar je danas počeo prodaju ulaznica za martovska izvođenja.

Sve neiskorišćne karte zbog otkazivanja predstava tokom januara i februara gledaoci mogu vratiti na blagajni pozorišta, ili zameniti za neku drugu predstavu sa martovskog repertoara. Radno vreme blagajne 23-26. februara je 12-18.30 časova, a tokom marta petkom 12-18.30 i vikendima dva sata pre početka predstave.


PROČITAJTE I:

INTERVJU SA MIROM FURLAN: OBIČNA NEOBIČNA PRIČA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.