Teatar
teatar/20.08.2022.

"Ujka Vanja" zatvara Ohridsko leto

teatar
  • Nenad Petrović
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Nenad Petrović

 

Predstava Ujka Vanja Antona Pavloviča Čehova u režiji Egona Savina biće izvedena u subotu 20. avgusta na Festivalu „Ohridsko leto” u Severnoj Makedoniji. 

U Čehovljevoj drami o propuštenim prilikama, učmalosti, propalim iluzijama i neostvarenim ambicijama, koja je premijerno izvedena na sceni „Ljuba Tadić” u decembru 2018. godine, igraju Nenad Jezdić, Marija Vicković, Branislav Lečić, Marko Baćović, Milica Gojković / Iva Stefanović, Dubravko Jovanović i Aleksandra Nikolić. Kostimograf je Jelena Stokuća a pored režije, Egon Savin potpisuje i scenografiju.

Predstava Ujka Vanja A. P. Čehova u režiji Egona Savina učestvovala je na Teatarskom festivalu „Pozorišno proleće” u Šapcu, BOK festivalu u Bijelovaru, Gavellinim večerima u Gradskom dramskom teatru Gavella u Zagrebu i Slovenskom narodnom gledališču Drami u Ljubljani.

Jugoslovensko dramsko pozorište je prošle godine učestvovalo na Festivalu „Ohridsko leto” sa dve predstave, Moj muž Rumene Bužarovske u režiji Jovane Tomić i Pučina Branislava Nušića u režiji Egona Savina.


PROČITAJTE I:

SKUPLJAČI PERJA - 50 GODINA


POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.