Teatar
moja-kafica
moja-kafica
teatar/8.12.2020.

Preminuo glumac Borivoje Bora Kandić

teatar
  • Borivoje Kandić u predstavi Valjevska bolnica (prvi sa leve strane), arhiva JDP-a
Autor fotografije:

Kaleidoskop media / Foto: Arhiva JDP

 

Sinoć je u Beogradu preminuo Borivoje Bora Kandić, poznat po ulozi mladog Vuka Karadžića u TV seriji Vuk Karadžić reditelja Đorđa Kadijevića (1987), saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište.

Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Član Jugoslovenskog dramskog pozorišta bio je u periodu od 1986. do 1997. godine ali je i pre toga ostvario nekoliko uloga u JDP-u: Kolubarska bitka Dobrice Ćosića u režiji Arsenija Jovanovića,  Zli dusi F. M. Dostojevskog u režiji Steve Žigona,  Mali princ Antoana de Sent Egziperija u režiji Karlosa Medine i Lova Džoa Ortona u režiji Nenada Ilića.

Igrao je u predstavama: Rodoljupci Jovana Sterije Popovića u režiji Dejana Mijača, Dom Bergmanovih Nenada Prokića u režiji Nevenke Janać, Seobe Miloša Crnjanskog u režiji Vide Ognjenović, Gospođa Kolontaj Agnete Plejel u režiji Ivane Vujić, Ruženje naroda u dva dela Slobodana Selenića u režiji Dejana Mijača, Šta to Kabuš pogrešno radi Maksa Friša u režiji Olge Savić, Valjevska bolnica Dobrice Ćosića u režiji Dejana Mijača, Žak ili Pokornost Ežena Joneska u režiji Nikite Milivojevića, Sumnjivo lice Branislava Nušića u režiji Nikole Simića, Mario i mađioničar Tomasa Mana u režiji Nikite Milivojevića, Ne očajavajte nikad Branislava Nušića u režiji Miroslava Belovića, Vesele žene vindzorske Vilijama Šekspira u režiji Branka Pleše i Tergovci Emanuela Kozačinskog u režiji Vide Ognjenović. 

Igrao je i na drugim pozorišnim scenama (Banditska balada, SNP Novi Sad, Srpska drama, Zvezdara teatar), u televizijskim serijama (Kraj dinastije Obrenović, Srećni ljudi, Mali kućni grafiti, Seljaci, Greh njene majke) i filmovima. 


PROČITAJTE I:

SEĆANJE NA IVANA BEKJAREVA


Svi sadržaji na portalu magazina Kaleidoskop media su besplatni, a sajt se finansira isključivo donacijama čitalaca i prijatelja.

Podržite rad našeg magazina OVDE


 

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.