Teatar
teatar/22.03.2019.

Počeo Beogradski festival igre

teatar
  • BFI
Autor fotografije:

Kaleidoskop mediaPod sloganom „Emocije” 16. Beogradski festival igre biće održan od 22. marta do 12. aprila, a ove godine će se publici predstaviti ukupno 16 trupa iz 11 zemalja, koje će izvesti 19 koreografskih komada, kao i 25 sola i dueta. Ljubitelji umetničke igre moći će da uživaju u programu festivala u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu.

Festival će počeo večeras predstavom “Fractus V” Sidija Larbija Šerkaujia u Sava Centru, a zatim sledi svečano otvaranje 24. marta, na istom mestu, kada će se beogradskoj publici predstaviti Holandski teatar igre iz Haga. Igrači iz Holandije izvešće tri komada - Nesrećan slučaj, Suptilna prašina Sol Leon i Pola Lajtfuta i Govorimo mračne stvari Marka Gekea.

Inspirisan tekstovima jevrejsko-američkog lingviste i političkog filozofa Noama Čomskog, komad “Fractus V” se bavi načinom na koji se pojedinac može zaštititi od političke i društvene propagande.

Festival će svojom besedom 24. marta takođe u Centru "Sava" otvoriti baletska zvezda Vivijana Durante, nakon čega će nastupiti ansambl Holandskog teatra igre iz Haga koji će na svom šestom gostovanju Beogradu izvesti komade Pola Lajtfuta, Sola Leona i Marka Gekea.


INTERVJU:

CECA BOJKOVIĆ: NA SCENI SI SLOBODAN ČOVEK


Pod sloganom "Emocije", do 12. aprila u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu 16 trupa iz 11 zemalja izvešće 21 koreografsku postavku i 23 sola i dueta.

Trupe stižu iz Grenobla, Liona, Antverpena, Rima, Barselone, Frankfurta, Štutgarta, Seula, Filadelfije, Tel Aviva, Montreala, Haga i Johanesburga.

POVEZANE VESTI
button left button right
KATEGORIJA VESTI
button left button right

Komentari

Vaš komentar je uspešno prosleđen na odobravanje.